ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας


Δωρεάν μαθήματα για παιδιά ανέργων προσφέρει και φέτος το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας.

[ads-post]

Στην σχετική ανακοίνωση του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων και λαϊκών οικογενειών (λυκείου-γυμνασίου), ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους, στο πλαίσο της γενικότερης δράσης του για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους και όχι σαν πράξη «ελεημοσύνης», όπως κάνουν οι εκμεταλλευτές του λαού και όσοι τους στηρίζουν.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε παραμένουν άλυτα ενώ οι δυσκολίες που συνδέονται με την εκπαιδευτική διαδικασία αυξάνονται. Οι αλλαγές που προωθούνται τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία κάνουν τη μόρφωση και την εκπαιδευτική διαδικασία να φαντάζουν σαν Γολγοθάς για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους .

Όλοι όσοι έχουν μια στοιχειώδη εικόνα της πραγματικότητας γνωρίζουν ότι οι απόλυτες προτεραιότητες για τη στήριξη της εκπαίδευσης είναι: η χρηματοδότησή της, η πραγματοποίηση χιλιάδων μόνιμων διορισμών, η αναβάθμιση των υποδομών, οι σοβαρές αλλαγές που χρειάζονται στα αναλυτικά προγράμματα και τα σχολικά βιβλία, τα μέτρα στήριξης των πιο αδύναμων μαθητών κ.ά.

Οι “έξι άξονες” για την εκπαίδευση που παρουσίασε η κυβέρνηση ΝΔ, στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός σχολείου πιο ακριβού εξεταστικού κέντρου και του Πανεπιστημίου-επιχείρηση. Αποτελούν συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι παραμένουν οι διπλές πανελλαδικές εξετάσεις και οι λιγότερες επιλογές σε σχολές για τους μαθητές. Η όποια γενική μόρφωση σταματά ουσιαστικά στην Α´ Λυκείου. Μένουν τα ατελείωτα φροντιστήρια, το μεγαλύτερο άγχος και πίεση στους μαθητές

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, συνεχίζονται με πιο γρήγορο ρυθμό οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, με στόχο την «αποκέντρωση – αυτονομία» όπως την ονομάζουν, δηλαδή τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση και το κράτος, στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Αυτό σημαίνει ότι το κράτος σταδιακά απαλλάσσεται από την υποχρέωση να παρέχει ισότιμα την εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά, να χρηματοδοτεί με τον ίδιο τρόπο όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εξαρτώντας τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους στους «ιδίους πόρους» του κάθε ιδρύματος, εντείνοντας τους φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Με λίγα λόγια, οι σπουδές των παιδιών από …το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο, θα εξαρτώνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στο παρελθόν, από το «πορτοφόλι» της οικογένειας.

Περνάμε στην αντεπίθεση, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες!Εμείς οι εργαζόμενοι που ματώνουμε καθημερινά για να τα βγάλουμε πέρα, δεν πρέπει να αφήσουμε τη μόρφωση των παιδιών μας στα χέρια αυτών που ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στα παιδιά μας.

Ένα σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, που θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα από φυλετική και θρησκευτική προέλευση.

Ένα σχολείο που θα βοηθάει τους μαθητές να κατανοούν τη φύση, τον κόσμο και την κοινωνική εξέλιξη, να βάλουν ένα λιθαράκι στη πρόοδο της ανθρωπότητας. Το σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μπορεί να στηρίζεται μόνο σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

ΚΑΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΝΟΗ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ.

Σκοπός μας, να υψώσουμε τον δικό μας τοίχο λαϊκής αλληλεγγύης, ώστε κανένα παιδί να μη βρεθεί χωρίς βοήθεια, χωρίς στήριξη στη μόρφωσή του, να μην απογοητευτεί.

Τα Λ.Μ.Α. είναι φροντιστηριακά μαθήματα που διοργανώνουν τα ταξικά ΣΩΜΑΤΕΙΑ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ .ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα παιδιά. Διδάσκουν εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Μπορεί να εγγραφεί ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙ λαϊκής οικογένειας ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2410250708 ή στα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου. Μοναδικός περιορισμός είναι η επάρκεια εθελοντών εκπαιδευτικών και μόνη απαίτηση είναι η ΣΥΝΕΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ».












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια