ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Δυο νέοι κυκλικοί κόμβοι αλλάζουν την εικόνα των εισόδων της Λάρισας και των Φαρσάλων

Δυο νέοι κυκλικοί κόμβοι αλλάζουν την εικόνα των εισόδων της Λάρισας και των Φαρσάλων


Υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Έργο με βαθύ αποτύπωμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας»


Δυο νέους κόμβους αποκτούν στις εισόδους τους οι πόλεις της Λάρισας και των Φαρσάλων καθώς υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση κατασκευής των κυκλικών κόμβων στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων. Συγκεκριμένα, ο πρώτος κόμβος αναμένεται να κατασκευαστεί στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Λάρισας με την οδό Φαρσάλων και ο δεύτερος στα Φάρσαλα στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Φαρσάλων με την Εθνική οδό Λάρισας - Λαμίας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.450.000€ και χρηματοδοτείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.



«Υπογράψαμε τη σύμβαση για την κατασκευή δυο νέων κυκλικών κόμβων στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων. Ο ένας κόμβος αναμένεται να κατασκευαστεί στο ύψος του καταστήματος της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ στην έξοδο της πόλης της Λάρισας και ο δεύτερος στην είσοδο της πόλης των Φαρσάλων πριν το Δημοτικό Στάδιο. Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει τις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν οι κατασκευές των κυκλικών κόμβων και διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων. Το έργο αυτό τακτοποιεί παράπλευρες ιδιοκτησίες οι οποίες θα έχουν πλέον ασφαλή πρόσβαση στην οδό. Το έργο είναι αντιπλημμυρικό καθώς έξω από την πόλη των Φαρσάλων έχουμε ένα ρέμα το οποίο στο παρελθόν είχε μπαζωθεί και εμείς το καθαρίσαμε. Το ρέμα, όμως, έφτανε μέχρι την ΠΕΟ Λάρισας – Φαρσάλων, τώρα με υπόγεια διαδικασία στον καινούργιο δρόμο που κατασκευάζουμε θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να δώσουμε διέξοδο στα νερά. Είναι έργο ουσίας, ένα περιβαλλοντικό έργο καθώς οι κυκλικοί κόμβοι δεν απαιτούν το σταμάτημα και ξεκίνημα των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της εκπομπής ρύπων. Παράλληλα η αυτορρύθμιση αποτελεί την καλύτερη κυκλοφοριακή ρύθμιση καθώς μειώνονται οι πιθανότητες ατυχημάτων. Στη Θεσσαλία έχουμε συνολικά κατασκευάσει ή κατασκευάζουμε 30 περίπου κυκλικούς κόμβους οι οποίο έχουν αλλάξει την εικόνα των δρόμων της περιφέρειας μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.



Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΤουρισμού,Πολιτισμού& Διά Βίου Μάθησης κ.Νίκος Λιούπας και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτρης Αλεξόπουλος και Σταυρούλα Καρρά.



Πλεονεκτήματα κυκλικών κόμβων

Τα πλεονεκτήματα των κυκλικών κόμβων έναντι των σηματοδοτούμενων που είναι:
  • Η αυξημένη ασφάλεια αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κυκλικών κόμβων, σε σχέση με άλλα είδη κόμβων, εξ’ αιτίας της μικρής ταχύτητας που επιβάλλουν, ενώ παρουσιάζουν λιγότερα συνολικά σημεία εμπλοκής και εξάλειψη εμπλοκών αριστερής στροφής.
  • Η δυνατότητα αναστροφής, η οποία έχει εξαιρετική σημασία κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών στη χώρα
  • Ότι δεν απαιτείται φωτεινή σηματοδότηση των ισόπεδων κόμβων (μείωση του χρόνου αναμονής, μείωση του κόστους συντήρησης, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης).
  • Ότι απαιτούν λιγότερο χώρο αποθήκευσης για ουρές στις προσβάσεις των κόμβων.
[ads-post]

Φωτισμός κυκλικών κόμβων

Ο φωτισμός των κυκλικών κόμβων θα γίνει με φωτιστικά σώματα οδικού φωτισμού τύπου βραχίονα, θα είναι τελευταίας τεχνολογίας με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, όπως:
  • Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας - έως και 85%
  • Καλή απόδοση χρωμάτων, καθιστώντας ευκολότερο για τους χρήστες τον προσανατολισμό τους
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής - μέχρι και 100.000 ώρες, με αποτέλεσμα σε λιγότερο συντήρηση
  • Ενιαίο, υψηλής ποιότητας λευκό φώς, με θερμοκρασία χρώματος 4.000Κ







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια