ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Στη φάση της υλοποίησης η Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού

Στη φάση της υλοποίησης η Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού


Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα των δημοσίων κτιρίων»
Με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

Στη φάση της υλοποίησης περνά το έργο που αφορά στην «EΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, καθώς δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστό η έγκριση δημοπράτησης. Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός:
«Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμισηδημόσιων κτιρίων προκειμένου να συγχρονιστούν με την εποχή. Ειδικά στα δημόσια σχολεία και σε συνεργασία με τους Δήμους βελτιώνουμε τις συνθήκες για παιδιά και καθηγητές, ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνεται σε ένα περιβάλλον άνετο και φιλικό. Τα σχολεία που στεγάζονται σε «πράσινα» κτίρια αποφέρουν πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά παράλληλα συνεισφέρουν και στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ένα μαζικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης – σε νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα κ.α.- που οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, δημιουργεί θέσεις εργασίας, προσελκύει βιώσιμες επενδύσεις και προστατεύει το περιβάλλον, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα παλιών και ξεπερασμένων από την εποχή, κτιρίων».

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης και τη θετική αξιολόγησή τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του σχετικού Διαγωνισμού από τον Δήμο Μουζακίου, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Αγναντερού. Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

[ads-post]

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Αγναντερού περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
  • Εφαρμογή εσωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στην οροφή του κτηρίου.
  • Αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων του κτηρίου.
  • Αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
  • Αντικατάσταση του παλαιού λεβητοστασίου για των περιορισμό της κατανάλωσης θερμικών φορτίων.

Από την λειτουργία της πράξης αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το Έργο υλοποιείται με Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης τον Δήμο Μουζακίου, ενώ Φορέας Χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια