ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ερωτικές φαντασιώσεις: Πότε οργιάζει το μυαλό των γυναικών;

Ερωτικές φαντασιώσεις: Πότε οργιάζει το μυαλό των γυναικών;

Η σεξουαλική επιθυμία και οι ερωτικές φαντασιώσεις των γυναικών μεταβάλλονται στη διάρκεια του μήνα σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης


Περισσότερες ερωτικές φαντασιώσεις έχουν οι γυναίκες κατά τις γόνιμες μέρες τους σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Lethbridge στον Καναδά και δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αυξάνονταν και οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ερωτική διέγερση κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών τους. Οι γυναίκες επίσης ανέφεραν υψηλότερο ποσοστό ανδρών στις φαντασιώσεις τους στις γόνιμες μέρες του μήνα.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 27 ετεροφυλόφιλες γυναίκες χωρίς σχέση, κυρίως φοιτήτριες, να κρατήσουν ένα ημερολόγιο των φαντασιώσεών τους για ένα μήνα.

Οι συμμετέχουσες στη μελέτη ανέφεραν κατά μέσο όρο 0,77 φαντασιώσεις ανά ημέρα. Τις μέρες της ωορρηξίας όμως παρατηρήθηκε ότι οι φαντασιώσεις ήταν 1,3 ημερησίως.

Οι γυναίκες ανέφεραν επίσης ότι αυτές οι φαντασιώσεις ήταν πιο διεγερτικές συγκριτικά με τις φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια των μη γόνιμων ημερών.

Μάλιστα κατά τις μέρες της ωορρηξίας το ποσοστό παρουσίας ανδρών στις φαντασιώσεις των γυναικών έφτασε στο 96% δείχνοντας πως οι ορμόνες της γονιμότητας επηρεάζουν τα σεξουαλικά ενδιαφέροντα των γυναικών.

[ads-post]

Οι ερευνητές ζήτησαν επίσης από τις γυναίκες να κοιτάξουν εικόνες αρρενωπών και θηλυπρεπών ανδρών και γυναικών σε τρεις φάσεις του μηνιαίου τους κύκλου, αλλά δεν παρατήρησαν περισσότερο ενδιαφέρον στους αρρενωπούς άνδρες ή στους άνδρες γενικά κατά την περίοδο της ωορρηξίας. Η έλλειψη του ευρήματος πιθανότατα έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι οι ίδιες φωτογραφίες επαναλήφθηκαν σε κάθε περίοδο παρά με κάτι ορμονικό.

«Το μήνυμα της έρευνας είναι πως οι ψυχολόγοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν μελετούν τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία. Είναι σημαντικό το να έχουμε επίγνωση αυτών των αλλαγών στη γυναικεία σεξουαλικότητα όταν ερευνούμε παράγοντες γυναικείου σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Τα πιο μικρά πράγματα θα μπορούσαν να επιφέρουν μεγάλη διαφορά στα ευρήματα, ακόμα και το πότε καλούνται να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο ή το πότε αξιολογείται η ερωτική διέγερση», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Samantha Dawson.




Πηγή: ygeiamou.gr 







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια