Υλικά:
- 4 κομμάτια φιλέτο μπακαλιάρου (ξεπαγωμένα), συνολικού βάρους 750 γρ. περίπου,
- 1 φλ. αλεύρι,
- ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
- 1 φλ. μπίρα (από μπουκάλι ή τενεκεδάκι που μόλις ανοίξατε),
- 1 αβγό χωρισμένο,
- αλάτι, πιπέρι,
- 1 κιλό (4 μεγάλες περίπου) πατάτες,
- μπόλικο λάδι για τηγάνισμα.
Σος μαγιονέζας:
- 1 φλ. μαγιονέζα,
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,
- 1 κουταλιά μουστάρδα,
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προαιρετικά:
- ξίδι ή λεμόνι, κετσάπ.
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζετε το χυλό...
- Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζετε την μπίρα και τον κρόκο του αβγού και τα ανακατεύετε με το σύρμα να σμίξουν.
- Κάνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο του αλευριού και αδειάζετε μέσα το μίγμα της μπίρας.
- Ύστερα, την ενσωματώνετε σιγά- σιγά στο αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Τον κρατάτε στην άκρη.
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μακρόστενα μπαστουνάκια πλάτους 1 εκ. περίπου.
- Τα απλώνετε πάνω σε πετσέτα – χωρίς να τα ξεπλύνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230°C.
- Ζεσταίνετε καλά μπόλικο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα (ή στη φριτέζα στους 180°C) και τηγανίζετε μέσα τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν για 5 περίπου λεπτά.
- Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις απλώνετε σε μια στρώση στο ταψί του φούρνου.
- Τις ψήνετε στην πιο ψηλή θέση του φούρνου για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του στους 95°C για να κρατηθούν ζεστές.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε το ασπράδι σε ένα μπολ μέχρι να αφρίσει και το ανακατεύετε απαλά στο χυλό.
- Στεγνώνετε τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνετε και ξαναζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα.
- Τα βουτάτε στο χυλό και τα τηγανίζετε δυο-δυο στο λάδι για 5 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τα βγάζετε σε πιατέλα και τα κρατάτε κι αυτά ζεστά στο φούρνο, μέχρι να ψήσετε και τα υπόλοιπα.
- Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις σερβίρετε με τα ψάρια και σος μαγιονέζας.
- Αν θέλετε, τα ραντίζετε με ξίδι και τα συνοδεύετε με κέτσαπ.
Σος μαγιονέζας:
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου