ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Fish and Chips

Fish and Chips


Υλικά:
  • 4 κομμάτια φιλέτο μπακαλιάρου (ξεπαγωμένα), συνολικού βάρους 750 γρ. περίπου,
  • 1 φλ. αλεύρι,
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
  • 1 φλ. μπίρα (από μπουκάλι ή τενεκεδάκι που μόλις ανοίξατε),
  • 1 αβγό χωρισμένο,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 1 κιλό (4 μεγάλες περίπου) πατάτες,
  • μπόλικο λάδι για τηγάνισμα.
Σος μαγιονέζας:
  • 1 φλ. μαγιονέζα,
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,
  • 1 κουταλιά μουστάρδα,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προαιρετικά:
  • ξίδι ή λεμόνι, κετσάπ.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζετε το χυλό...
  • Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζετε την μπίρα και τον κρόκο του αβγού και τα ανακατεύετε με το σύρμα να σμίξουν.
  • Κάνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο του αλευριού και αδειάζετε μέσα το μίγμα της μπίρας.
  • Ύστερα, την ενσωματώνετε σιγά- σιγά στο αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  • Τον κρατάτε στην άκρη.
  • Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μακρόστενα μπαστουνάκια πλάτους 1 εκ. περίπου.
  • Τα απλώνετε πάνω σε πετσέτα – χωρίς να τα ξεπλύνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230°C.
  • Ζεσταίνετε καλά μπόλικο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα (ή στη φριτέζα στους 180°C) και τηγανίζετε μέσα τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν για 5 περίπου λεπτά.
  • Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις απλώνετε σε μια στρώση στο ταψί του φούρνου.
  • Τις ψήνετε στην πιο ψηλή θέση του φούρνου για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του στους 95°C για να κρατηθούν ζεστές.
  • Στο μεταξύ, χτυπάτε το ασπράδι σε ένα μπολ μέχρι να αφρίσει και το ανακατεύετε απαλά στο χυλό.
  • Στεγνώνετε τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνετε και ξαναζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα.
  • Τα βουτάτε στο χυλό και τα τηγανίζετε δυο-δυο στο λάδι για 5 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Τα βγάζετε σε πιατέλα και τα κρατάτε κι αυτά ζεστά στο φούρνο, μέχρι να ψήσετε και τα υπόλοιπα.
  • Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις σερβίρετε με τα ψάρια και σος μαγιονέζας.
  • Αν θέλετε, τα ραντίζετε με ξίδι και τα συνοδεύετε με κέτσαπ.
Σος μαγιονέζας:
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.



Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια