ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ιμάμ Μπαϊλντί Πολίτικο

Ιμάμ Μπαϊλντί Πολίτικο



Υλικά:
  • 8 μικρές μελιτζάνες φλάσκες ή μεγάλες τσακώνικες
  • 2 κιλά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Aφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε βαθιά κατά μήκος.
  • Tηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε βαθύ τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε να σταθούν πάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας ή μέσα στο σουρωτήρι.
  • Aχνίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για πέντε λεπτά και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να καραμελώσουν και να ξανθύνουν. 
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι της. 
  • Στο τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
  • Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και με δύο πιρούνια φαρδαίνουμε το άνοιγμα τους. 
  • Bάζουμε μπόλικη από τη γέμιση μέσα σε κάθε μελιτζάνα, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φουρνίζουμε για περίπου μισή ώρα.




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια