ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Κεφτεδάκια ούζου γεμιστά

Κεφτεδάκια ούζου γεμιστά


Υλικά:
  • 500 γρ. κιμάς (καλύτερα ανάμιχτος, χοιρινός και βοδινός), διπλοπερασμένος στη μηχανή,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο,
  • 1 αβγό,
  • 2 ολόκληρες φέτες χωριάτικο ψωμί,
  • 2 πρέζες κύμινο,
  • 1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη,
  • 2 κουταλιές ούζο,
  • 1 κουταλιά ξίδι,
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
  • 24 περίπου κυβάκια/ζάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης ή κεφαλοτύρι (120 γρ. περίπου),
  • Αλεύρι, λάδι για τηγάνισμα,
  • Αλάτι, πιπέρι.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί, το τεμαχίζετε, το μουσκεύετε με χλιαρό νερό και το στύβετε καλά.
  • Το βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
  • Πλάθετε το μίγμα σε μικρές στρογγυλές πιτούλες (24 περίπου).
  • Βάζετε στο κέντρο της καθεμιάς από 1 κυβάκι λαδοτύρι ή κεφαλοτύρι και τις κλείνετε σε σφαιρικά κεφτεδάκια.
  • Τα απλώνετε πάνω σε πιατέλα ή ένα δίσκο και τα κρατάτε σκεπασμένα στο ψυγείο για ½ ώρα.
  • Ύστερα, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.
  • Τα σερβίρετε, με σαλάτα.




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια