ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Κλείνει ο δρόμος, έρχεται το… νερό στο Δήμο Κιλελέρ

Κλείνει ο δρόμος, έρχεται το… νερό στο Δήμο Κιλελέρ


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου ύδρευσης του Δήμου Κιλελέρ, που περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού δικτύου των Δημοτικών Ενοτήτων Κραννώνα και Νίκαιας.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ξεκινούν εργασίες τοποθέτησης αγωγού δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 2.750 μέτρων, στην επαρχιακή οδό Αγίου Γεωργίου - Κυπάρισσου, από την αρχή του οικισμού Αγίου Γεωργίου έως και την είσοδο του οικισμού Κυπάρισσου.

Γι’ αυτόν τον λόγο, έχουν αποφασιστεί προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο παραπάνω οδικό τμήμα, με κατάληψη της μίας λωρίδας κυκλοφορίας και την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων, για το χρονικό διάστημα από 14 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου, και κατά τις ώρες 07.30 το πρωί έως 5 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη του Δήμου Κιλελέρ.

Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.

[ads-post]

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιλελέρ, το εν λόγω έργο ύδρευσης περιλαμβάνει «τρεις κυκλικές δεξαμενές χωρητικότητας 500μ3 στους οικισμούς Ψυχικό, Κυπάρισσο και Ζάππειο, δύο κυκλικές δεξαμενές χωρητικότητας 200μ3 στους οικισμούς Αγιο Γεώργιο και Δίλοφο, αγωγό μήκους 7.582 μέτρων και διαμέτρου D250 (τμήμα Α - Δεξαμενή Ψυχικού –Δεξαμενή Κυπάρισσου) και αγωγό διαμέτρου D110 και μήκους 6.368 μέτρων (Τμήμα Β Δεξαμενή Ζαππείου- Δεξαμενή Διλόφου)».

Το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου του έργου έχει ολοκληρωθεί και όπως αναφέρθηκε: «Απομένουν η ολοκλήρωση της δεξαμενής στην Κυπάρισσο, η κατασκευή του αγωγού από Αγιο Γεώργιο σε Κυπάρισσο, οι συνδέσεις των δεξαμενών, καθώς και η κατασκευή των φρεατίων».

Να σημειωθεί ότι χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στη μελέτη του έργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σε οικισμούς των Δ.Ε. Κραννώνα και Νίκαιας» σημειώνεται ότι: «Με την υλοποίησή του, θα επιλυθεί οριστικά και σε βάθος χρόνου το οξύ πρόβλημα ποιότητας πόσιμου νερού, που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες Ψυχικού, Αγίου Γεωργίου, της Δ.Ε. Κραννώνα και Διλόφου της Δ.Ε. Νίκαιας, καθώς και τα προβλήματα επάρκειας στους οικισμούς Ζαππείου και Χαράς της Δ.Ε. Νίκαιας.

Από την υλοποίησή του θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των Τ.Κ Ψυχικού, Αγίου Γεωργίου, Κυπαρίσσου, Αγίας Παρασκευής, Χαράς, Ζαππείου και Διλόφου.

Πιο συγκεκριμένα, το νερό που θα διανέμεται στους οικισμούς θα προέρχεται από δύο γεωτρήσεις της περιοχής με καλής ποιότητας και ποσότητας νερό. Πρόκειται για την έως τώρα αρδευτικής χρήσης γεώτρηση της Τ.Κ Ψυχικού στη θέση «Καρασουλούκια» και την υφιστάμενη υδρευτική γεώτρηση της Τ.Κ Κυπαρίσσου στη θέση «Βρύση»».





Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Λένα Κισσάβου)













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια