ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Κoλοκυθάκια και Ντομάτες γεμιστά

Κoλοκυθάκια και Ντομάτες γεμιστά


Υλικά:
  • 8-10 κολοκυθάκια στρογγυλά,
  • 7-8 μεγάλες ντομάτες,
  • 1 φλ. + 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι,
  • 1 κιλό κιμά (χοιρινό ή και μοσχαρίσιο),
  • 1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη,
  • 1 κουταλάκι καλά γεμάτο κανέλα,
  • 1 πρέζα πιπέρι,
  • 1 κουταλάκι αλάτι,
  • 1 κουταλιά ξηρό δυόσμο,
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ,
  • 2+2 λεμόνια ο χυμός.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Ξεπλένετε τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες.
  • Κόβετε προσεκτικά το πάνω μέρος με το κοτσάνι από τα κολοκυθάκια γιατί θα το χρησιμοποιήσετε για να «κλείσετε» τα γεμιστά και με ένα μυτερό μαχαιράκι ή με το ειδικό εργαλείο βγάζετε προσεκτικά τη σάρκα τους.
  • Στη συνέχεια, κόβετε το πάνω μέρος από τις ντομάτες (θα χρησιμεύσει επίσης ως καπάκι) και αφαιρείτε προσεκτικά τη σάρκα τους.
  • Σε ένα μικρό βαθύ τηγάνι ρίχνετε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τα γυρίζετε για να τσιγαριστούν ομοιόμορφα.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τα κολοκυθάκια από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
  • Παράλληλα, σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  • Ύστερα, προσθέτετε τον κιμά και όταν ασπρίσει ρίχνετε το χυμό ντομάτας.
  • Αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά και βάζετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι, το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύετε.
  • Τέλος, προσθέτετε το ρύζι και το χυμό από τα δύο λεμόνια.
  • Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά καιαφήνετε τον κιμά να κρυώσει.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Με ένα κουταλάκι γεμίζετε μέχρι τα ¾ τα κολοκυθάκια και τα κλείνετε με το καπάκι που κρατήσατε στο καθάρισμα.
  • Τοποθετείτε τα γεμιστά σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό από τα 2 λεμόνια και περιχύνετε τα γεμιστά.
  • Ακολούθως, ρίχνετε νερό μέχρι να φτάσει μέχρι τα 2/3 του φαγητού.
  • Σκεπάζετε το ταψί πρώτα με αντικολλητική λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνετε για 40-50 λεπτά.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια