Υλικά:
- 8-10 κολοκυθάκια στρογγυλά,
- 7-8 μεγάλες ντομάτες,
- 1 φλ. + 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι,
- 1 κιλό κιμά (χοιρινό ή και μοσχαρίσιο),
- 1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
- ½ κουταλάκι ζάχαρη,
- 1 κουταλάκι καλά γεμάτο κανέλα,
- 1 πρέζα πιπέρι,
- 1 κουταλάκι αλάτι,
- 1 κουταλιά ξηρό δυόσμο,
- 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 1 φλ. ρύζι γλασέ,
- 2+2 λεμόνια ο χυμός.
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Ξεπλένετε τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες.
- Κόβετε προσεκτικά το πάνω μέρος με το κοτσάνι από τα κολοκυθάκια γιατί θα το χρησιμοποιήσετε για να «κλείσετε» τα γεμιστά και με ένα μυτερό μαχαιράκι ή με το ειδικό εργαλείο βγάζετε προσεκτικά τη σάρκα τους.
- Στη συνέχεια, κόβετε το πάνω μέρος από τις ντομάτες (θα χρησιμεύσει επίσης ως καπάκι) και αφαιρείτε προσεκτικά τη σάρκα τους.
- Σε ένα μικρό βαθύ τηγάνι ρίχνετε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τα γυρίζετε για να τσιγαριστούν ομοιόμορφα.
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τα κολοκυθάκια από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
- Παράλληλα, σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Ύστερα, προσθέτετε τον κιμά και όταν ασπρίσει ρίχνετε το χυμό ντομάτας.
- Αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά και βάζετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι, το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύετε.
- Τέλος, προσθέτετε το ρύζι και το χυμό από τα δύο λεμόνια.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά καιαφήνετε τον κιμά να κρυώσει.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Με ένα κουταλάκι γεμίζετε μέχρι τα ¾ τα κολοκυθάκια και τα κλείνετε με το καπάκι που κρατήσατε στο καθάρισμα.
- Τοποθετείτε τα γεμιστά σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό από τα 2 λεμόνια και περιχύνετε τα γεμιστά.
- Ακολούθως, ρίχνετε νερό μέχρι να φτάσει μέχρι τα 2/3 του φαγητού.
- Σκεπάζετε το ταψί πρώτα με αντικολλητική λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε για 40-50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου