ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Μοσχάρι Μπουργκινιόν

Μοσχάρι Μπουργκινιόν


Υλικά:
  • 1 ½ κιλό ψαχνό βοδινό (κόντρα φιλέτο καλύτερα),
  • 150 γρ. µπέικον,
  • 3 κοφτές κουταλιές βούτυρο,
  • 350 γρ. (5 µικρά) διαλεγµένα πολύ µικρά κρεµµύδια (όχι όµως για στιφάδο),
  • 350 γρ. φρέσκα µανιταράκια σε τέταρτα (3 ½ φλ. περίπου)
  • 1 κρεµµύδι σε φετάκια,
  • 1 καρότο ψιλοκοµµένο,
  • 2-3 σκελίδες σκόρδα ψιλοκοµµένα,
  • 3 κουταλιές αλεύρι,
  • 1 µπουκάλι (3 φλ.) κόκκινο, ξηρό κρασί,
  • 1 ½ κουταλιά πελτέ ντοµάτας,
  • 1 φύλλο δάφνης + 1 κλωναράκι θυµάρι + 1 κλωναράκι σέλινο, δεµένα µαζί µε σπάγκο,
  • 3 φλ. ζωµό βοδινού,
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Κόβετε το κρέας σε µεγαλούτσικους κύβους και το µπέικον κατά πλάτος σε λεπτές λωρίδες. 
  • Ζεσταίνετε µια µεγάλη, βαριά κατσαρόλα στη φωτιά και κοκκινίζετε µέσα το µπέικον σε µέτρια φωτιά µέχρι να ροδίσει. 
  • Το βγάζετε µε τρυπητή κουτάλα και το κρατάτε παράµερα. 
  • Αφήνετε µέσα στην κατσαρόλα 2-3 κουταλιές από το λίπος που κατέβασε, δυναµώνετε τη φωτιά και βάζετε µέσα το µισό περίπου κρέας (πρέπει να µπαίνει σε µια στρώση στον πάτο της κατσαρόλας). 
  • Το κοκκινίζετε από όλες τις µεριές, το βγάζετε σε πιατέλα και προσθέτετε µέσα άλλο, µέχρι να το κοκκινίσετε όλο.
  • Στο µεταξύ, λιώνετε 1 κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και κοκκινίζετε µέσα τα κρεµµύδια, γυρίζοντάς τα µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
  • Τα βγάζετε σε ένα πιάτο. 
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε άλλη µια κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε τα µανιτάρια. 
  • Τα σοτάρετε µέχρι να ροδίσουν και τα βάζετε µαζί µε τα κρεµµύδια.
  • Όταν κοκκινίσει όλο το κρέας, προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε µέσα το κρεµµύδι σε φετάκια µε το καρότο και τα σκόρδα, µέχρι να µαραθούν. 
  • Τα πασπαλίζετε µε το αλεύρι, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά µέχρι να απορροφηθεί και ρίχνετε µέσα το κρασί, τον πελτέ και τα δεµένα µυριστικά. 
  • Αφήνετε να κοχλάσει, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας µε ξύλινο κουτάλι.
  • Επιστρέφετε το κρέας και το µπέικον στην κατσαρόλα και προσθέτετε το µισό ζωµό βοδινού. 
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα, αφήνετε να κοχλάσει, αλατοπιπερώνετε και χαµηλώνετε στο µίνιµουµ τη φωτιά. 
  • Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί για 3 περίπου ώρες, προσθέτοντας κάθε τόσο λίγο ζωµό και ανακατεύοντας το φαγητό. 
  • Στο τέλος, ρίχνετε µέσα τα κρεµµύδια και τα µανιτάρια και συνεχίζετε το ψήσιµο, πάντα µε σκεπασµένη την κατσαρόλα, για ½ ακόµη ώρα. 
  • Βγάζετε και πετάτε τα δεµένα µυριστικά και όταν κρυώσει, το βάζετε στο ψυγείο. (Το Μπουργκινιόν είναι καλύτερο την επόµενη µέρα. 
  • Το ξαναζεσταίνετε προσθέτοντας, αν χρειαστεί, 1-2 κουταλιές νερό).




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια