ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Μοσχαρίσιο φιλέτο σουβλάκι

Μοσχαρίσιο φιλέτο σουβλάκι



Υλικά:
  • 800 γρ. βοδινό φιλέτο κοµµένο σε µεγαλούτσικους κύβους/µπουκιές (των 3 εκ. περίπου),
  • 1 κόκκινη + 1 κίτρινη πιπεριά, κοµµένες σε µεγάλα τετράγωνα (των 3 εκ. περίπου)
  • 1 κρεµµύδι κοµµένο σε τέταρτα και ανοιγµένο σε φύλλα,
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • Ρύζι για το σερβίρισµα.
  • Μαρινάτα
  • 2 κουταλιές βαλσαµικό ξίδι,
  • 60 ml (4 κουταλιές) ελαιόλαδο,
  • 4 κουταλιές µίγµα ψιλοκοµµένων µυριστικών (φρέσκιας ρίγανης, φρέσκου θυµαριού και φρέσκου δεντρολίβανου).
  • Σος από κόκκινο κρασί (Bordelaise)
  • 1 µπουκάλι (75ml = 3 φλ.) καλό κόκκινο κρασί (Cabernet Sauvignon ή άλλο καλό κρασί µε πλούσιο χρώµα),
  • 1 φλ. καρότα σε λεπτά φετάκια,
  • ½ φλ. σέλινο σε λεπτά φετάκια,
  • 1 φλ. κρεµµύδι, σε λεπτά φετάκια,
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυµάρι,
  • Αλάτι, πιπέρι.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Ανακατεύετε καλά µε πιρούνι σε ένα µπολ τα υλικά της µαρινάτας, προσθέτετε τους κύβους του φιλέτου και τους ανακατεύετε για να πιάσουν καλά, παντού. 
  • Σκεπάζετε το µπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για µίνιµουµ 6 ώρες ή καλύτερα για 1 βράδυ, γυρίζοντας το κρέας πότε-πότε.
  • Ετοιµάζετε τη σος από κόκκινο κρασί
  • Βάζετε όλα τα υλικά σε µια µέτρια κατσαρόλα και τα αφήνετε να κοχλάσουν. 
  • Χαµηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε µέχρι να εξατµιστεί το κρασί και να µείνει το 1/3. 
  • Το περνάτε από πολύ ψιλό σουρωτήρι και κρατάτε τη σος στην άκρη (µπορεί να ετοιµαστεί και 2 µέρες πριν).
  • Στραγγίζετε το κρέας και πετάτε τη µαρινάτα του. 
  • Ύστερα το περνάτε σε σουβλάκια/καλαµάκια, ανά 3-4 κοµµάτια, βάζοντας ανάµεσά τους κοµµάτια πιπεριάς και κρεµµύδι. 
  • Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε πάνω σε σχάρα στα κάρβουνα ή κάτω από προθερµασµένο γκριλ του φούρνου (σε απόσταση 10 εκ. περίπου από την εστία – στο δεύτερο σηµείο από πάνω), για 6-8 λεπτά από την κάθε πλευρά, ανάλογα µε το πόσο καλοψηµένα τα θέλετε. 
  • Τα σερβίρετε αµέσως µε ρύζι και τα συνοδεύετε µε τη σος από κόκκινο κρασί.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια