Μπιφτέκια με μουστάρδα και βαλσαμικό ξίδι

Μπιφτέκια με μουστάρδα και βαλσαμικό ξίδι


Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά βοδινό ή χοιρινό ή και ανάμικτο, (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή του κιμά),
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 φλιτζανάκι βαλσαμικό ξίδι,
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα με κόκκους (Whole Grain Mustard),
  • 3 κουταλιές κέτσαπ,
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό,
  • ½ κουταλάκι πάπρικα,
  • ½ κουταλάκι κάρι,
  • ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη,
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • 2 αυγά,
  • 2 κουταλιές βρώμη,
  • 1 κουταλάκι αλάτι,
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου, να γίνει διάφανο, όχι να καεί.
  • Ρίχνετε το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Το αφήνετε να κρυώσει.
  • Βάζετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το βασιλικό, την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χτυπάτε το μίγμα για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Αυτή η διαδικασία θα κάνει τα μπιφτέκια σας πιο αφράτα.
  • Στη συνέχεια, βάζετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτετε τη βρώμη και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.
  • Σταματάτε το μίξερ και πλάθετε τα μπιφτέκια.
  • Τα βάζετε σε μεταλλικές σχάρες και ψήνετε στα κάρβουνα για 15 λεπτά.
  • Κατά διαστήματα τα γυρίζετε για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Αν θέλετε βάζετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, χωρίς να τα γυρίσετε.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel









Μπιφτέκια με μουστάρδα και βαλσαμικό ξίδι