Υλικά:
- 1 κιλό κιμά βοδινό ή χοιρινό ή και ανάμικτο, (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή του κιμά),
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
- 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 φλιτζανάκι βαλσαμικό ξίδι,
- 2 κουταλάκια μουστάρδα με κόκκους (Whole Grain Mustard),
- 3 κουταλιές κέτσαπ,
- 1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό,
- ½ κουταλάκι πάπρικα,
- ½ κουταλάκι κάρι,
- ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη,
- ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 2 αυγά,
- 2 κουταλιές βρώμη,
- 1 κουταλάκι αλάτι,
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν.
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου, να γίνει διάφανο, όχι να καεί.
- Ρίχνετε το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί.
- Το αφήνετε να κρυώσει.
- Βάζετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το βασιλικό, την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπάτε το μίγμα για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Αυτή η διαδικασία θα κάνει τα μπιφτέκια σας πιο αφράτα.
- Στη συνέχεια, βάζετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτετε τη βρώμη και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.
- Σταματάτε το μίξερ και πλάθετε τα μπιφτέκια.
- Τα βάζετε σε μεταλλικές σχάρες και ψήνετε στα κάρβουνα για 15 λεπτά.
- Κατά διαστήματα τα γυρίζετε για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αν θέλετε βάζετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, χωρίς να τα γυρίσετε.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου