Μπιφτέκια με σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου

Μπιφτέκια με σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου


Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου

Υλικά:
  • κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό): 1 κιλό
  • μπαγιάτικο ψωμί: 4 φέτες, μουσκεμένες σε νερό ή γάλα
  • κρεμμύδια: 2 ξερά, ψιλοκομμένα
  • αυγά: 2
  • ελαιόλαδο: 6-7 κουταλιές της σούπας
  • μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • λευκό ξηρό κρασί: 3-4 κουταλιές της σούπας
  • στραγγιστό γιαούρτι: 100 γρ.
  • ανθότυρο: 100 γρ. λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. 
  • Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν. 
  • Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνετε. 
  • Αφήνετε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Πλάθετε 12 μπιφτεκάκια ή 16 κεφτέδες και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί. 
  • Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί. 
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν κι απ' τις δυο πλευρές.
  • Βγάζετε τα μπιφτεκάκια από το ταψί. 
  • Ανακατεύετε καλά το ζουμί που έβγαλαν με το γιαούρτι, το ανθότυρο και -αν θέλετε- λίγο ακόμη μαϊντανό ψιλοκομμένο. 
  • Σερβίρετε τα μπιφτεκάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου.



Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel











Μπιφτέκια με σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου