ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Νέο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο αποκτά το Ομόλιο

Νέο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο αποκτά το Ομόλιο


Τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός:« Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για τους πολίτες»


Ένα σημαντικό έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων του οικισμού του Ομολίου του Δήμου Αγιάς και αποτελούσε χρόνιο αίτημα εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου της κατασκευής νέου αποχετευτικού και υδρευτικού δικτύου στον οικισμό του Ομολίου, προϋπολογισμού 3.476.476 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός έργου ανθρώπινου και ταυτόχρονα περιβαλλοντικού για τον οικισμό του Ομολίου. Στο Ομόλιο υπήρχε ο βιολογικός καθαρισμός αλλά δεν υπήρχαν τα δίκτυα. Για το λόγο αυτό αναλάβαμε την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης του οικισμού ώστε η ανατολική πλευρά των παραλίων του ν. Λάρισας να διαθέτει ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο. Υλοποιούμε έργα ουσίας καθώς βελτιώνονται οι υγειονομικές συνθήκες και η δημόσια υγεία, διατηρείται και προστατεύεται τοφυσικό περιβάλλον, εξοικονομείται και αξιοποιείται μέσω της ανακύκλωσης των επεξεργασμένων λυμάτων, ένας πολύ σημαντικός φυσικός πόρος, όπως είναι τονερό, ενώ δίνεται ώθηση στηνοικονομίακαι τοντουρισμό» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο που αναμορφώνει τον οικισμό του Ομολίου μίλησε ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την συνεργασία στην υλοποίηση σημαντικών έργων που αλλάζουν την εικόνα των οικισμών του Δήμου Αγιάς.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας και Πέτρος Μπαρμπέρης.

[ads-post]

Δίκτυο αποχέτευσης

Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αγωγών βαρύτητας, που αποτελείται από αγωγούς συνολικού μήκους 5.339 μ και καταθλιπτικούς αγωγούς πολυαιθυλενίου συνολικού μήκους 6800 μ. Για την εξυπηρέτηση του δικτύου βαρύτητας κατασκευάζονται συνολικά 155 φρεάτια ακαθάρτων ενώ για την εξυπηρέτηση των καταθλιπτικών αγωγών κατασκευάζονται 15 φρεάτια εξαερισμού, και 13 φρεάτια εκκένωσης. Η λειτουργία του εσωτερικού δικτύου εξασφαλίζεται με ένα ενδιάμεσο αντλιοστάσιο. Ο εγκιβωτισμός των σωλήνων προβλέπεται ότι θα γίνεται με άμμο. Τα λύματα θα οδηγηθούν στην υφιστάμενη ΕΕΛ του Στομίου.

Δίκτυο ύδρευσης

Με το παρόν έργο πρόκειται να αντικατασταθούν όλοι οι αγωγοί του εσωτερικού δικτύου με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου. Επίσης θα αντικατασταθούν όλες οι συσκευές χειρισμού του δικτύου, δικλείδες και βαλβίδες. Όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν εντός του ορίου του οικισμού. Οι αγωγοί και τα συνοδά τεχνικά, θα τοποθετηθούν στο σύνολο του μήκους τους επί του καταστρώματος των οδών. Το σύνολο του έργου θα κατασκευαστεί με συνήθη μηχανικά μέσα. Για την λειτουργία των αγωγών είναι απαραίτητη η κατασκευή των συνοδών φρεατίων εξαερισμού και εκκένωσης. Τα φρεάτια εξαερισμού τοποθετούνται στα υψηλά σημεία της χάραξης των κυρίων αγωγών.











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια