ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Νέος εξοπλισμός για την Νευρολογική κλινική και την Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Νέος εξοπλισμός για την Νευρολογική κλινική και την Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας


Με χρηματοδότηση 220.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ

Κ. Αγοραστός: Στηρίζουμε με έργα τη δημόσια υγεία προς όφελος των πολιτών


Στην προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού για την Νευρολογική κλινική και την Ψυχιατρική κλινική προχωρά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ. 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή δυο συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 221.225 ευρώ €, που αφορούν:
  • Για την Νευρολογική κλινική, την προμήθεια ενός ηλεκτρομυογράφου 6 καναλιών, ενός ηλεκτροεγκεφαλογράφου 24ωρης καταγραφής τουλάχιστον 25 καναλιών ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος και 14 διπολικών καναλιών και με δύο μόνιτορ μεγέθους τουλάχιστον 10 ιντσών και τουλάχιστον 4 κυματομορφών.
  • Η Ψυχιατρική κλινική θα εξοπλιστεί με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο τουλάχιστον 32 καναλίων από τα οποία 9 θα είναι διπολικές και βοηθητικές είσοδοι, συμβατό με διακρανιακό μαγνητικό ερεθιστή, ένα σύστημα νευροπλοήγησης, συμβατό με μαγνητικό ερεθιστή και ένα μαγνητικό ερεθιστή με δυνατότητα παραγωγής μονοφασικής, διφασικής κυματομορφής και κυματομορφής μισού ημιτόνου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: 
«Στηρίζουμε έμπρακτα τη δημόσια υγεία. Αποτελεί προτεραιότητά μας καθώς πιστεύουμε ότι μια χώρα είναι σύγχρονη και ανεπτυγμένη όταν οι πολίτες της προστρέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Με στρατηγικό σχεδιασμό δίνουμε τη δυνατότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να εξοπλίσει με νέα σύγχρονα μηχανήματα την Νευρολογική και την Ψυχιατρική κλινική. Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ενισχύσει τη δημόσια υγεία με έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 80 εκ. ευρώ».

[ads-post]

Οφέλη του έργου

Με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού θα βελτιωθεί σημαντικά το έργο της Νευρολογικής κλινικής και της Ψυχιατρικής κλινικής. Συγκεκριμένα η Νευρολογική κλινική ετησίως εξυπηρετεί περίπου 2.500 περιστατικά. Η προμήθεια του αιτούμενου εξοπλισμού θα επιτρέψει τη διενέργεια εξετάσεων, οι οποίες μέχρι τώρα γίνονται σε νοσοκομειακές μονάδες των δύο μεγάλων αστικών κέντρων. Ως εκ τούτου ο πληθυσμός της Θεσσαλίας θα είναι δυνατό να εξυπηρετείται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, εξασφαλίζοντας βέλτιστες υπηρεσίες υγείας και αποφεύγοντας περιττά έξοδα και ταλαιπωρία κατά την μετακίνησή τους στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια