ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας στο Μουζάκι: «Νιώθουμε τις ανάγκες της κοινωνίας και κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας στο Μουζάκι: «Νιώθουμε τις ανάγκες της κοινωνίας και κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα»


«Συνεχίζουμε τη χρηματοδότηση των κέντρων και μετά την τριετία»
Θέλουμε με το έργο μας να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για όλους


«Οι πολίτες της Θεσσαλίας μας ζήτησαν να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί και η εντολή τους είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Βελτιώνουμε την καθημερινότητα και στηρίζουμε τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με οργανωμένο σχέδιο, με έργα και δράσεις που φέρνουν ανάπτυξη και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Το πρωτεύον για μας είναι ο Έλληνας πολίτης και οι ανάγκες του». Αυτά τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Μουζακίου υπογραμμίζοντας ακόμη ότι «η χρηματοδότηση των Κέντρων θα συνεχιστεί και πέραν της τριετίας».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υποστήριξε ο κ. Αγοραστός εστιάζει στον άνθρωπο και τις μικρές, καθημερινές ανάγκες του, που ανάγονται σε κυρίαρχες και μεγάλες. Εστιάζει στο μικρό που μιλά για το μεγάλο και κάνει περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα. Στα χρόνια της κρίσης αποτελούμε ένα σταθερό πυλώνα συνεργασίας και συνέργειας, που κρατά αδιάρρηκτο τον συνεκτικό ιστό της κοινωνίας. Ακούμε τα μηνύματα, έχουμε εικόνα και ήχο της πραγματικότητας, νοιαζόμαστε και νιώθουμε τις επιθυμίες των πολιτών.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει με όλους τους πόρους που διαθέτει, δράσεις και δομές που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους, ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Προτεραιότητες μας» είπε ο κ. Αγοραστός είναι η κοινωνική ένταξη, η απασχόληση, η δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, οι δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους. Με συνολικό προϋπολογισμό 4,8 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Κοινότητας σε όλους σχεδόν τους θεσσαλικούς δήμους. Όλα τα Κέντρα Κοινότητας που λειτουργούν σε Δήμους που έχουν οικισμούς Ρομά, περιλαμβάνουν και δομή «Παραρτήματος Ρομά» με εξειδικευμένες υπηρεσίες. Επιπλέον το νεοσύστατο Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας, λειτουργεί ως ενδιάμεσος, συνδετικός κρίκος μεταξύ των Κέντρων Κοινότητας και του Υπουργείου. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι ωφελήθηκαν από τα Κέντρα Κοινότητας στη Θεσσαλία, ενώ οι επισκέπτες για παροχή υπηρεσιών ξεπερνούν τους 61.000».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κράτησε όρθια την κοινωνία στην κρίση. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε το δημότη και να δυναμώνουμε την κοινωνία» τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μουζακίου Θ. Στάθης.

[ads-post]

Στο Μουζάκι

Το Κέντρο Κοινότητας Μουζακίου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 112.000 ευρώ και λειτουργεί από το 2018, στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας ( Ιθώμης 1). Στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο και αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας. Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας. Συγχρόνως το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής για την επιχειρηματικότητα και υποστήριξη σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων. Ακόμα, διοργανώνει τοπικές εκδηλώσεις με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η βουλευτής Καρδίτσας Ασ Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κ. Νούσιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κ. Γαϊτανίδης και Λ. Ρογγανάκη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών του Δήμου Μουζακίου και κάτοικοι της περιοχής.












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια