ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

"ΟΧΙ" στην εγκατάσταση μεταναστών λένε και οι κάτοικοι στην Καλλιπεύκη

"ΟΧΙ" στην εγκατάσταση μεταναστών λένε και οι κάτοικοι στην Καλλιπεύκη


Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μεταναστών στην κοινότητά τους, μετά τους κατοίκους της Καρίτσας, εκφράζουν και κάτοικοι της Καλλιπεύκης στη Λάρισα.

[ads-post]

Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τεμπών το οποίο κατά πλειοψηφία, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

"Εμείς που συμμετέχουμε σε αυτή την συγκέντρωση, με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για μεταφορά μεταναστών στην Καλλιπεύκη , δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση μεταναστών στην Κοινότητά μας και την μετατροπή της σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών.

Κατανοούμε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι Εθνικό θέμα για την επίλυση του οποίου όμως χρειάζεται βούληση σε κεντρικό επίπεδο , για την διαμόρφωση σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής, που μεταξύ άλλων είναι η αποτίμηση των αναγκών της οικονομίας σε αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, αλλά και των αντίστοιχων χωρητικοτήτων των υποδομών της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν δεχόμαστε την αλλοίωση της δίκης μας ζωής, της δίκης μας κοινωνίας και ταυτότητας με τον ανεύθυνο τρόπο της τυχαίας εγκατάστασης χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της τοπικής κοινωνίας και χώρος να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο δράσης και ίσης κατανομής των προσφύγων και των μεταναστών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας και Επικράτειας.

Συμπονούνε τους μετανάστες και τις οικογένειες τους για τις τραγικές συνθήκες που τους υποχρέωσαν να μεταναστεύσουν και ζουν σήμερα, αλλά θεωρούμε ότι η μεταφορά τους και μόνο από το ένα μέρος στο άλλο δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.

Με την παρούσα δήλωσή μας απαιτούμε από κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας από την εγκατάσταση μεταναστών. Καθόσον η εγκατάστασή τους θα αποτελέσει πηγή προβλημάτων για ολόκληρη την περιοχή, που ήδη βρίσκεται εδώ και χρόνια σε φάση αποδόμησης και αντιμετωπίζει μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε από τους αρμόδιους να μας διασαφηνίσουν:
  • Πώς εξασφαλίζεται η μη αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού; Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι μετανάστες πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας;
  • Ποιος ρώτησε την τοπική κοινωνία και τους φορείς της που θα υποστούν ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα;
  • Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια των κατοίκων σε μια περιοχή που η αστυνόμευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη;


Ως εκ τούτου, εμείς οι κάτοικοι της Καλλιπεύκης ζητάμε να μην υπάρξει εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή, διότι ούτε η ένταξή τους εξασφαλίζεται, αλλά και η ζωή της περιοχής μας θα ανατραπεί πλήρως και οριστικά.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η απόφασή μας αυτή είναι αμετάκλητη και ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε όσο δυναμικές κινητοποιήσεις και με οποιαδήποτε μορφή αγώνα θα αποτρέψουμε την επιχειρούμενη αλλοίωση του διαρκώς μειούμενου πληθυσμού της Κοινότητάς μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση όπως κάναμε και στο πρόσφατο παρελθόν να προβεί σε τετελεσμένες αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των δημοτών και τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούμε.

Το παρόν ψήφισμα κοινοποιείται στο γραφείο Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους βουλευτές Λάρισας, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στον Δήμαρχο Τεμπών, στον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης."
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια