ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Προσφυγικός καταυλισμός η ΒΙ.ΠΕ. Καρδίτσας;

Προσφυγικός καταυλισμός η ΒΙ.ΠΕ. Καρδίτσας;


Αφού δεν βρέθηκαν επιχειρήσεις για να εγκατασταθούν στην Βιομηχανική Περιοχή Καρδίτσας, η οποία δημιουργήθηκε στην πολλά υποσχόμενη δεκαετία του 2000, η ΒΙ.ΠΕ. του γειτονικού νομού θα γίνει προσφυγικός καταυλισμός.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr ενώ ήδη η διοίκηση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο για την Καρδίτσα αλλά και για άλλες περιοχές εκτός Θεσσαλίας.

Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2020 καθώς θα απαιτηθεί να γίνουν οι αναγκαίες υποδομές για την υποδοχή των προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου.

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι πολύ πιθανό να αναλάβει την έκδοση αδειών για τις επικείμενες εγκαταστάσεις για την αποφυγή της γραφειοκρατίας σε ένα θέμα που πλέον έχει λάβει εθνικά χαρακτηριστικά.

[ads-post]

Η οικονομική αποζημίωση της ΕΤΒΑ για την παραχώρηση εκτάσεων αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα ενοίκια που χρεώνονται στις βιομηχανίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαμονή των μεταναστών στις ΒΙΠΕ εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στις υπάρχουσες βιομηχανικές μονάδες που ήδη είναι εγκατεστημένες, ενώ σε κάποιες απ’ αυτές η παρουσία αντίστοιχων μονάδων είναι σχετικά μικρή.

Στη ΒΙΠΕ Καρδίτσας πάντως το μόνο που βλέπει κανείς είναι δυο κουφάρια από σκουριασμένα σιλό αλλά και κάποια φωτοβολταϊκά.

Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr (Ζήσης Ηρειώτης)


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια