ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Πρόταση της Ορμής Ανανέωσης για αναβάθμιση της συνοικίας της Νέας Σμύρνης

Πρόταση της Ορμής Ανανέωσης για αναβάθμιση της συνοικίας της Νέας Σμύρνης


Η "Ορμή Ανανέωσης" κατέθεσε πρόταση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για την αναβάθμιση της Νέας Σμύρμης.

[ads-post]

Στην πρόταση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η πόλη μας μπορεί και πρέπει να κάνει αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των συνοικιών εκτός του κέντρου της. Πολλές περιοχές παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα, άλλες λιγότερα, ενώ κάποιες άλλες θεωρούνται ακόμη και προνομιούχες. Έχοντας ακούσει τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για τα έργα στις συνοικίες, θεωρούμε ότι μπορούμε να εισφέρουμε στη συζήτηση πιο ολοκληρωμένα και σε διάφορα επίπεδα. Το θέμα δε της Νέας Σμύρνης είναι πιο άμεσο, πιο φλέγον και πολύ σοβαρό. 

Η παράταξη μας θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της καταγραφής όλων των πιθανών προβλημάτων των συνοικιών της πόλης μας και θα σας τα παρουσιάζουμε κατά καιρούς, με απώτερο σκοπό να εργαστούμε από κοινού για τον περιορισμό τους, αρχής γενομένης για τούτο ακριβώς από την περιοχή της Νέας Σμύρνης. 

Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρουσιάσουμε την εικόνα που μας μετέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και αυτά που εμείς αντικρίσαμε πηγαίνοντας εκεί. 

Η περιοχή βρίσκεται αρκετά πίσω σε επίπεδο υποδομών, αισθητικής αλλά και ασφάλειας σε σχέση με άλλες περιοχές της πόλης μας. 

Η συνοικία της Νέας Σμύρνης χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. 

Το ζήτημα της ασφάλειας είναι κεντρικό αίτημα των κατοίκων, καθώς στην περιοχή παρατηρείται έντονη παραβατικότητα και μικροεκληματικότητα, η οποία είναι σχεδόν καθημερινή. 

Απαιτούνται παρεμβάσεις στο οδικό της δίκτυο, στους πεζοδρόμους της, στον ηλεκτροφωτισμό της ο οποίος είναι ιδιαίτερα χαμηλός, σε επίπεδο καθαριότητας όπου παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα. 

Απαιτούνται παρεμβάσεις για την αισθητική της αναβάθμιση σε κοινόχρηστους χώρους όπως τα πάρκα, οι πλατείες κτλ. 

Απαιτούνται παρεμβάσεις ακόμη και σε επίπεδο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην Νέα Σμύρνη παρόλο που διαθέτει κεντρικό δρόμο, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της φυγής επιχειρήσεων, ενώ νέες επιχειρηματικές προσπάθειες δεν πραγματοποιούνται με συχνότητα τον τελευταίο καιρό. Εκτός από το ζήτημα της οικονομικής δραστηριότητας, το παραπάνω φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες κτίρια να βρίσκονται εγκαταλελειμμένα, εντείνοντας το πρόβλημα της αισθητικής της περιοχής. 

Για τους πεζούς, οι οποίοι εισέρχονται και εξέρχονται της συνοικίας για το κέντρο της πόλης, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια πεζογέφυρα παράλληλα της υπάρχουσας γέφυρας, καθώς τα σημερινά πεζοδρόμια είναι ιδιαίτερα στενά, καθόλου λειτουργικά για τα ποδήλατα, ενώ πεζοί και οχήματα να βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Αυτό θα οδηγούσε και στην δημιουργία ποδηλατόδρομου, κάτι το οποίο εκλείπει από την συνοικία και θεωρείται απαραίτητο από τους κατοίκους. 

Οι υποδομές για τα ΑμεΑ είναι σχεδόν μηδαμινές, κάτι που ο σύλλογος τους έχει επισημάνει αρκετές φορές. 

Ακόμη θα λέγαμε πως λείπει από την περιοχή, ένας χώρος προσέλκυσης των κατοίκων της πόλης μας, όπως π.χ ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο ή ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο ή ένας μεγάλος χώρος ψυχαγωγίας κτλ 

Ο Δήμος οφείλει να στρέψει την προσοχή του με μεγάλη ευαισθησία στην περιοχή της Νέας Σμύρνης η οποία κατά γενική ομολογία είναι αδικημένη όσον αφορά τις παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, αισθητικής και ασφάλειας και παραμένει λιγότερο ανεπτυγμένη σε σύγκριση με άλλες περιοχές της πόλης μας. 

Θεωρούμε αναγκαία μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε άμεσα να εκκινήσουμε τις διαδικασίες και εργαστούμε όλοι από κοινού, με σκοπό να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και οι κάτοικοι της να ζουν σε μια αξιοβίωτη περιοχή, ανεπτυγμένη και με αίσθημα ασφάλειας”.













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια