Ριγανοκεφτέδες

Ριγανοκεφτέδες


Ψάχνετε για μια εναλλακτική συνταγή για κεφτέδες; Τότε αυτή εδώ η συνταγή για ριγανοκεφτέδες είναι ό,τι χρειάζεστε! Ένα εύκολο πιάτο, μα τόσο διαφορετικό και τόσο νόστιμο που θα το αγαπήσουν όλοι. Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά, θα το λατρέψετε!


Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 125 γρ. ταραμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. 
  • Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μετά, πολτοποιούμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
  • Εκεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, εκτός από το αλεύρι και το λάδι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.
  • Έπειτα, αρχίζουμε να πλάθουμε τους ριγανοκεφτέδες από το μείγμα και τους αλευρώνουμε.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τους ριγανοκεφτέδες.
  • Μόλις γίνουν, τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. 
  • Τέλος, σερβίρουμε τους ριγανοκεφτέδες μας σε μια ωραία, μεγάλη πιατέλα και αυτό ήταν. Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τους κεφτέδες μας.

Tips:
  • Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο όσο περισσότερο γίνεται, όσο πιο πολύ έχει δέσει, τόσο πιο αφράτο το αποτέλεσμα!
  • Προσοχή με τα υγρά που βάζουμε, το μείγμα πριν μπει στο ψυγείο πρέπει να μην είναι νερουλό.



Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
















Ριγανοκεφτέδες