ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Σπάνιες φωτογραφίες της οικογένειας Μητσοτάκη – Πώς ήταν ο πρωθυπουργός στα νιάτα του (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σπάνιες φωτογραφίες της οικογένειας Μητσοτάκη – Πώς ήταν ο πρωθυπουργός στα νιάτα του (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Μια νέα ταινία θα φέρει στη δημοσιότητα σπάνιο υλικό.

Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι από τις πιο γνωστές πολιτικές οικογένειες της χώρας μας. Πολύ πριν ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης ασχοληθεί με την πολιτική αλλά και πριν η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη κατακτήσει τα βουλευτικά έδρανα έπαιζε, έπαιξε ρόλο στην ιστορία του τόπου ένα άλλο μέλος της. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωσε εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας στον δημόσιο βίο. Πέθανε τον Μάιο του 2017.

Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει, θεωρούσε ο ίδιος πιο σημαντικά. Οι απαντήσεις του εμπνέουν ενέπνευσαν τους δημιουργούς την ταινίας “Ορεινές Συμφωνίες” που παρουσιάζει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης.

Μια ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που με τις απόψεις, τις επιλογές και κυρίως την στάση του αγαπήθηκε αλλά και αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονο πολιτικό στη χώρα μας. Αποτυπώνονται στιγμές ζωής μέσα από σπάνιο υλικό και συνεντεύξεις.



Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η σύζυγος του, Μαρίκα στην Ορεινή Κορινθία



Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον 10χρονο Κυριάκο στις Κυκλάδες

[ads-post]


Ο Κωσνταντίνος Μητσοτάκης με τα παιδιά του σε εκδρομή στο Μυστρά,το 1966

Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθειά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση. Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του.

Τα έσοδα της ταινίας, που κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου, από τη Feelgood, θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.






Συντελεστές:
Παραγωγή: Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Φωτογραφία: Βαγγέλης Κουλίνος
Μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου
Οργάνωση παραγωγής : Μυρτώ Βουνάτσου
Εκτέλεση Παραγωγής: LandArt Productions




Πηγή: www.marieclaire.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια