ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των μήλων Αγιάς

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των μήλων Αγιάς


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή μήλων σε πολλές περιοχές της χώρας. Η φετινή ελληνική παραγωγή είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι.

Στην αρχή της εμπορικής περιόδου υπήρχαν αυξημένα αποθέματα στα ψυγεία από την περσινή παραγωγή, τα οποία «πίεσαν» τις τιμές. Στη συνέχεια η αγορά όμως στράφηκε στα φρέσκα μήλα.

Όπως πάντως υποστηρίζουν κύκλοι του εμπορίου, επειδή οι ποσότητες είναι μειωμένες και δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός από τα μήλα της Πολωνίας (λόγω μεγάλης μείωσης της παραγωγής της) αναμένεται να αυξηθούν οι ρυθμοί απορρόφησης της φετινής παραγωγής και να έχουμε άνοδο τιμών.

Στην περιοχή της Αγιάς στη Λάρισα οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται μέχρι στιγμής στα περσινά επίπεδα.

Ο κ. Γιώργος Ζέικος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ο Κίσσαβος», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ότι «στην αρχή της περιόδου είχαμε μεγάλα αποθέματα από την περσινή παραγωγή, κάτι που έφερε «πίεση» των τιμών.

[ads-post]

Για παράδειγμα στην λιανική κατανάλωση η τιμή των μήλων κυμάνθηκε στα 5-7 λεπτά χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι. Ωστόσο η αγορά σύντομα στράφηκε στην φετινή παραγωγή και είχαμε θετικούς ρυθμούς απορρόφησης.

Εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα και θα φέρει το επόμενο διάστημα ικανοποιητικές τιμές, αφού φέτος έχουμε μειωμένη ελληνική παραγωγή αλλά και τα πολωνικά μήλα είναι λιγότερα.

Στην περιοχή της Αγιάς ολοκληρώθηκε η συγκομιδή κόκκινων και Golden και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή Granny Smith και Fuji». 





Πηγή: agrotypos.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια