ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Ελασσόνας και Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"


Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Ελασσόνας και Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"


Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσα με το ΔΣ του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Τέθηκαν οι κοινοί στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της περιοχής και θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας

Υποδειγματική η αντιμετώπιση των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών από τον Δήμο Ελασσόνας


Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελασσόνας ,την Πέμπτη  24 Οκτωβρίου 2019 , η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσα  με εκπροσώπους του Δικτύου  ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , που είναι η Ομοσπονδία των Συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας και των Αποδήμων (Δευτεροβάθμιο Σωματείο) , έχει έδρα την Ελασσόνα και ιδρύθηκε το έτος 2007.

Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημάρχου Ελασσόνας, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας με την Ομοσπονδία των Συλλόγων Ελασσονιτών ,αλλά και των Απόδημων , δεδομένου ότι το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , που έχει καταφέρει να ενώσει όλους ,σχεδόν, τους Συλλόγους της περιοχής, αλλά και των Αποδήμων,  αναπτύσσει ,όλα αυτά τα χρόνια, έντονη δραστηριότητα ,σε εθελοντική βάση και συνεργάζεται με την Πολιτεία , με πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδος, με ερευνητικά κέντρα , με φορείς από όλη την Ευρώπη  και οι δράσεις του  έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της χώρας.

Τα θέματα τα οποία έθεσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας , που αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης και δείχνουν τον τρόπο προσέγγισης της σύγχρονης πραγματικότητας από τη νέα δημοτική αρχή , ήταν  ο Πολιτισμός ,το Περιβάλλον ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία ,η Βιώσιμη Ανάπτυξη , η νεανική επιχειρηματικότητα, η προώθηση των τοπικών προϊόντων, ο εναλλακτικός τουρισμός, η Τουριστική Προβολή και η δημιουργία Branding  ,οι Επιστήμες , οι Τέχνες και τα Γράμματα ,τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , η Ισότητα, η Διαπολιτισμική Συνεργασία , η αξιοποίηση των εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η συνεργασία με αντίστοιχα Δίκτυα των Ευρωπαϊκών λαών ,αλλά και όλου του κόσμου .

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας δήλωσε ότι: “ η συνεργασία του Δήμου ,αλλά και η στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (Συλλόγων ,σωματείων κ.ά) της περιοχής ,είναι δεδομένη από πλευράς Δήμου ,γιατί μόνο μέσα από τέτοιες συνέργειες μπορούν οι τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Δεν μπορεί ο Δήμος  να γυρίζει την πλάτη προς την κοινωνία, παρά μόνο να είναι αρωγός, σε κάθε υγιή προσπάθεια που πηγάζει μέσα από την ίδια την κοινωνία ,που τόσα προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού , της κοινωνικής αλληλεγγύης και τόσων άλλων. Πόσο ,μάλλον, όταν αφορά το πολυβραβευμένο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που τιμάται όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλά και σε όλη την Ευρώπη για το έργο που προσφέρει σε εθνικό ,αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο  Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας, δήλωσε ότι: «για το Δίκτυο πάντα η συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή , ήταν το μεγάλο ζητούμενο για το καλό του τόπου. Ο τρόπος προσέγγισης και η συνεργασία του Δικτύου από τη νέα Δημοτική Αρχή , μας ξάφνιασε ευχάριστα,  είναι υποδειγματική και δεν έχει προηγούμενο, σε ότι αφορά την ποιότητά της, από την ίδρυσή του Δικτύου , το 2007, μέχρι και σήμερα. Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θα σταθεί αρωγό σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για ανασυγκρότηση της περιοχής και τη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής προς όφελος των κατοίκων, έργο που κάθε άλλο, παρά εύκολο είναι».


Στη συνάντηση , από πλευράς Δήμου Ελασσόνας, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Νικ. Γάτσα , παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Κοινωνικής Πρόνοιας και Διοικητικών Θεμάτων  κ. Καρκαβανίδου- Σκρέτα Ευφροσύνη, ενώ από πλευράς Δικτύου ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Κων. Σκριάπα, παρόντες ήταν και ο Αντιπρόεδρος Α' κ. Θωμάς Αστερίου (καλλιτέχνης - Οικονομολόγος, Υπεύθυνος Πολιτισμού , Απόδημου Ελληνισμού , Γραμμάτων και Τεχνών, Διεθνών Σχέσεων και Ξένων Αποστολών (Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου Γερμανίας ),ο  Αντιπρόεδρος Β' -Ταμίας  κ.  Φουρκιώτης Κων/νος - Στρατιωτικός ε.α.-Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης Προγραμμάτων ,Αθλητισμού , Αθλημάτων βουνού (Σύλλογος "Παλαίστρα" Ελασσόνας), η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσων κ. Καίτη Κελεπούρη, Ιατρός Κυτταρολόγος Υπεύθυνη Ανάπτυξης  Κοινωνικής Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής παρολύμπιας περιοχής (Σύλλογος Ελασσονιτών Λάρισας  ),ο κ. Γκανάτσιος Ανδρέας - Εκπαιδευτικός ,Περιβαλλοντολόγος ,Καθηγητής Αγγλικών, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος , Νέας Γενιάς, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας,ΧΟΠΣ Σπαρμού και η Γεν. Γραμματέας   Β’ κ. Βαρυτιμίδου Βασιλική -  Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας, Ανάπτυξης Τηλεοπτικών Παραγωγών, Σχέσεων με ΜΜΕ, Συντονισμού Δράσεων Συλλόγων επ.Ελασσόνας (Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας).

[ads-post]

Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» -Ένα Σωματείο πρότυπο Καλών Πρακτικών με διεθνή φήμη

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» έχει θεσμοθετήσει για την Ελλάδα ,σε συνεργασία με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια , τα περίφημα Πανελλήνια Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  ( ήδη, διοργάνωσε τα τρία πρώτα συνέδρια), που συγκεντρώνουν , κάθε δύο χρόνια, Έλληνες και Κυπρίους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο και οδηγούν στη δημιουργία του λεγόμενου Ψηφιακού Ελληνικού Πολιτισμού ,με σκοπό την ανάδειξή του σε όλο τον κόσμο και τη δημιουργία πολιτιστικού τουρισμού για τη χώρα, συνέδρια που τελούν υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας ,του Οικουμενικού Πατριαρχείου ,πολλών Ελληνικών και Κυπριακών Υπουργείων , πολλών παγκόσμιων επιστημονικών οργανισμών και ερευνητικών κέντρων. Παράλληλα, προωθεί τη χάραξη του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς .

Μέχρι σήμερα έχει δώσει ευκαιρίες απασχόλησης και ενδυνάμωσης ικανοτήτων σε περισσότερους από διακόσιους (200) νέους επιστήμονες ,από τις εκατοντάδες δράσεις του ,που κινούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και  μέσα από την αξιοποίηση εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων , έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο συνεργασιών, με Φορείς της Ελλάδας και της Ευρώπης , αλλά και ένα ευρύτατο δίκτυο επιστημονικών συνεργατών από πολλά πανεπιστήμια ,ενώ αναλαμβάνει  την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων ( συνεδρίων, ημερίδων, εργαστηρίων, Forums, εξειδικευμένων σεμιναρίων, πολυήμερων εκδηλώσεων πολιτισμού και περιβάλλοντος  κλπ) που του αναθέτουν υπουργεία, Περιφέρειες ,Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα ,παγκόσμιοι επιστημονικοί Οργανισμοί ,αλλά και ανεξάρτητοι Φορείς .


Σχεδιάζει και  υλοποιεί :Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες ,Σεμινάρια ,Εργαστήρια Κοινωνικής Οικονομίας ,περιβαλλοντικές δράσεις (σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια ,συμβουλευτική κ.ά.),πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,αλλά και μεγάλες ορχήστρες και χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προετοιμάζει και παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση σε επίπεδο Δήμων  και Περιφέρειας ,συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών σε όλο τον κόσμο , συμμετέχει στην Επιτροπή Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας , στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου  και υλοποιεί συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του, για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του .
Θεωρείται ως Πρότυπο Καλών Πρακτικών στο χώρο του εθελοντισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια