ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Άγριος ξυλοδαρμός με θύμα υπάλληλο του Δήμου Φαρσάλων

Άγριος ξυλοδαρμός με θύμα υπάλληλο του Δήμου Φαρσάλων


Πρωτοφανής περιστατικό συνέβη πριν λίγο καιρό με άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου του Δήμου Φαρσάλων εν ώρα υπηρεσίας από συνάδελφο.

Φαίνεται πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έπρεπε να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να εκθέσει υπεύθυνους και αρμόδιους, και γι’ αυτό πιθανόν υπάρχει συγκάλυψη του θέματος, εφόσον δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το λυπηρό αυτό θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον ενταχθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν αριθμού προτεραιότητας.


Το περιστατικό

Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες του θύματος, που τυγχάνει να είναι γυναίκα, συμβασιούχα του τμήματος καθαριότητας του Δήμου, μας διηγήθηκε τις δραματικές στιγμές που έζησε και όπως η ίδια αποκαλύπτει, την άγρια επίθεση από συνάδελφο που την «ξυλοκόπησε» μπροστά στα έντρομα μάτια άλλων συναδέλφων και εν συνεχεία την άφησε αιμόφυρτη στο τόπο του συμβάντος.

Συγκεκριμένα και πάντοτε σύμφωνα με μαρτυρίες του θύματος, όλα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στις αποθήκες του Δήμου επί της οδού Απιδανού, όταν ο συνάδελφος άλλου τμήματος και το θύμα ήρθαν σε διαπληκτισμό για υπηρεσιακά θέματα.

Μετά από «εκτόξευση» υβριστικής λογομαχίας και ενώ φαινόταν ότι το θέμα είχε λήξει, καθώς ο καθένας αποχωρούσε προς το χώρο εργασίας του, το θύμα ξαφνικά και έντρομα είδε τον θύτη να προχωράει προς το μέρος της, να την πιάνει, όπως η ίδια ομολογεί, με «κεφαλοκλείδωμα» και να την ρίχνει στο έδαφος.

Στη συνέχεια μας εξηγεί ότι δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο και γενικότερα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση.

Στο άγριο αυτό περιστατικό υπήρξε η επιστάτριά της, αλλά και άλλοι δύο εργάτες του Δήμου, οι οποίοι έσπευσαν να ξεχωρίσουν τους εμπλεκόμενους.

Κατόπιν, ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων όπου έσπευσαν άντρες στο τόπο του συμβάντος και προέβησαν στην καταγραφή του γεγονότος. Αμέσως μετά ενημερώθηκε και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Δέσποινα Συροπούλου, η οποία κατέφθασε στο χώρο.

Οι άντρες του Α.Τ μάλιστα, βλέποντας το θύμα σε αιμόφυρτη κατάσταση και σοκαρισμένη, προσφέρθηκαν να την μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, εφόσον η επιθυμία της ήταν να προβεί σε καταγγελία και μήνυση.

Κατόπιν τούτου, εντολή δόθηκε από τον Εισαγγελέα υπηρεσίας για την αυτόφωρη διαδικασία του κατηγορούμενου, που εντέλει δεν ήταν εφικτή λόγω “απουσίας” 24ωρου και έτσι αναμένεται η διαδικασία δικάσιμης ακρόασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται έξω από το χώρο του συμβάντος.

Με τη λήξη της νόμιμης διαδικασίας και την μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε το συμβάν στους αρμόδιους του Δήμου, όλοι βρέθηκαν στο γραφείο κίνησης του Δήμου για να ενημερωθούν λεπτομερέστατα για το θέμα.

Στο σημείο αυτό βρέθηκε η Αντιδήμαρχος κ. Δέσποινα Συροπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Κουκουλιός και ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γκατζόγιας, μαζί με επιστάτες και προϊσταμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση αυτή δεν βρέθηκε ο νέος Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Ιορδάνης Εσκίογλου.

Το θύμα μας εκμυστηρεύτηκε ότι στο σημείο αυτό της έγινε ακόμη και πρόταση συμβιβασμού από αρμόδιο όργανο του Δήμου, σε τετ α τετ συζήτηση, πράγμα το οποίο αρνήθηκε κατηγορηματικά η ίδια να πράξει.

Με το πέρας του Σαββατοκύριακου και βρισκόμενη ακόμη σε κατάσταση σοκ, το θύμα μας εξηγεί ότι η επιθυμία της ήταν να λάβει μέτρα η Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να προστατευτεί στην εργασία της από τυχόν επόμενο παρόμοιο επεισόδιο.

Έτσι, έχοντας διορίσει δικηγόρο, ο οποίος άσκησε μήνυση κατά του κατηγορούμενου, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο για να ρωτήσουν εάν έχουν ληφθεί μέτρα για το ενδεχόμενο ενός νέου παρόμοιου περιστατικού.

Το θύμα μας εξήγησε ότι ο Δήμαρχος δεν εγνώριζε ποιά μέτρα έχουν παρθεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της υπηρεσίας της, τον κ. Κουκουλιό, αφήνοντας έτσι άναυδους θύμα και δικηγόρο!

Αναγκάστηκε να ενημερώσει τον Δήμαρχο ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που έχει ο ίδιος διορίσει δεν είναι ο κ. Κουκουλιός, αλλά η κ. Συροπούλου.

Βλέποντας ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ως προς την προστασία της, αναγκάστηκε μαζί με τον δικηγόρο της να αποχωρήσουν από το Δημαρχείο.

[ads-post]

Η βιντεοσκόπηση

Έχοντας υπόψη ότι ο χώρος που έγινε το συμβάν βιντεοσκοπείται, το θύμα προέβη σε αίτημα αντιγράφου, όπου εμφανίζει όλο το δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα και αυτό επειδή υποβλήθηκε μήνυση εναντίον της από τον κατηγορούμενο, που εξίσου επικαλείται ότι αυτός είναι το θύμα επίθεσης από την υπάλληλο.

Έχοντας υπόψη ότι η καταγραφή της βιντεοσκόπησης διαρκεί για μόλις 15 ημέρες και έπειτα σβήνονται, η υπάλληλος προέβη σε απεγνωσμένες ενέργειες έτσι ώστε να μην σβηστεί το πραγματικό περιστατικό που συνέβη εκείνη την ημέρα.

Έτσι, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου ενημερώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων ότι τους παραδόθηκε αντίγραφο της βιντεοσκόπησης από τη Δημοτική Αρχή και δόθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με λίγα λόγια, η βιντεοσκόπηση παραδόθηκε μετά από 13 ημέρες μετά από το συμβάν, πράγμα το οποίο γεννά πολλά ερωτήματα.


Θέμα Δημοτικού Συμβουλίου

Η υπάλληλος θύμα, παράλληλα μας εξηγεί ότι προέβη σε αίτημα να συζητηθεί το θέμα σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα τόσο για την προστασία της, όσο για το ενδεχόμενο άλλου παρόμοιου περιστατικού.

Κάνει λόγο για άγρια επίθεση που ακόμη τη σοκάρει μόνο και η σκέψη αυτού του δυσάρεστου γεγονότος.

Δηλώνει ότι επισκέφθηκε ψυχολόγο και παίρνει αγωγή για την ψυχική της κατάσταση.

Μαζί με το αίτημα για συζήτηση και λήψη μέτρων στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέτει όλα τα στοιχεία του περιστατικού και επιθυμεί να βρίσκεται η ίδια στην εν λόγω συζήτηση.

Επίσης επιθυμεί να προβληθεί το αντίγραφο της βιντεοσκόπησης.

Στο σημείο αυτό πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν ευνοούν τις λειτουργίες και την οργάνωση του Δήμου, εφόσον τέτοια συμβάντα προκύπτουν εξαιτίας αυτών.

Οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων, των Προϊσταμένων, του κάθε Επιστάτη και υπαλλήλου πρέπει να είναι σαφής, έτσι ώστε να γνωρίζει ο καθένας την εργασία του.

Δεν ευνοούν στην ανάπτυξη και ευημερία του Δήμου και γενικότερα της επαρχία μας, παρά μόνο την δυσφημίζουν.

Διαπληκτισμοί ενδεχομένως μπορεί να υπάρξουν αλλά όχι σε σημείο που να βλέπουμε άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου και πόσο άλλωστε όταν ένα από τα θύματα είναι γυναίκα, είναι συμβασιούχος και πολύ περισσότερο μητέρα ανήλικων παιδιών.

Είναι άκρως θλιβερό να βλέπουν τέτοια δυσάρεστα περιστατικά το φως της δημοσιότητας, αλλά μέσα στα δημοσιογραφικά καθήκοντά μας υπάρχουν και αυτά.

Τέλος, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δούμε ποια θα είναι η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων που θα αυστηροποιήσει το ενδεχόμενο ενός τέτοιου δυσάρεστου γεγονότος.




Πηγή: neafarsala.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια