ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

«Αμαρτία γη της σοφίας» στο Χατζηγιάννειο

«Αμαρτία γη της σοφίας» στο Χατζηγιάννειο


Το βιβλίο της Λαρισαίας Αννας Μανωλοπούλου με τίτλο «Αμαρτία γη της σοφίας» θα παρουσιαστεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 20:00.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο φιλόλογος, επίτιμος πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Βασίλης Λιαπής και ο διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ερρίκος Ντυνάν» Σωτήρης Πράπας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας και ποιητής Άγγελος Πετρουλάκης.
Αποσπάσματα του έργου θα διαβάσει η ποιήτρια.

Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, ο Σύνδεσμος Φιλόλογων ν. Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας.

[ads-post]

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο είναι μία ποιητική σύνθεση με θεατρική δομή, όπου η Αμαρτία, του πειρασμού το κάλεσμα… στου στοχασμού την υπέρβαση, ανοίγει δρόμο στης ζωής τον μύθο με την Αγάπη, διαθήκης δωρεά, αρχέτυπο της ύπαρξής μας.

Τη γνώση, ανοχύρωτη, στις επάλξεις των άστρων και τη σοφία θρίαμβο της ταπείνωσης, ή, αν θέλετε, της σύνεσης στης γης την ενόραση.

Άλλωστε κριτικές και σχόλια αναφέρουν πρώτα την ποίησή της ως έκρηξη μαγείας και ύστερα το μυθιστόρημα, ως αφηγηματική τελετουργία, μετουσιώνοντας, έτσι, την ευαισθησία μας σε «Έκσταση» στα γυρίσματα του χρόνου.

Αποκαλύπτει, μέσα από το βαθυστόχαστο φορτίο των λέξεων και γενικά μέσα από το αποφθεγματικό θησαύρισμα της γλώσσας, την κρυφή ουσία των πραγμάτων.

Μας ταξιδεύει, δηλαδή στο ονειροβάμμον Άπειρο, ν’ αγγίξουμε με ευλάβεια την ομορφιά και την αλήθεια της ζωής, μην… προσπεράσει και χαθεί σαν «Εύθραυστο λουλούδι στον μίσχο του Εφήμερου».
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια