Το Ariya φέρνει τη νέα εποχή της Nissan (ΦΩΤΟ)

Το Ariya φέρνει τη νέα εποχή της Nissan (ΦΩΤΟ)TO CONCEPT CAR ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΡΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η NISSAN ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΛΑ.


Για μια νέα εποχή μιλούν οι Ιάπωνες στην διάρκεια της παρουσίασης του Ariya, ενός ελκυστικού στο μάτι crossover με SUV άποψη και χαμηλωμένο στιλ μιας και είναι περίπου 100 mm χαμηλότερο από ένα Nissan Qashqai.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από μία μεγάλη μάσκα με τους λεπτούς προβολείς να μοιάζουν σαν να τη διατρέχουν στο πάνω μέρος της. Στα πλάγια κατεβαίνουν τα LED προσδίδοντας ένα ξεχωριστό φωτεινό αποτύπωμα. Από τα πλάγια είναι χαρακτηριστικό το χαμήλωμα της οροφής, ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα γεφυρώνονται από ένα ενιαίο στοιχείο.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω στο Ariya (μήκους 4,6 m και πλάτους 1,92 m) θα βασιστεί ένα ηλεκτρικό SUV της Nissan ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει και την σχεδιαστική πυξίδα για το επόμενο Qashqai. Σε ότι αφορά στο ηλεκτρικό SUV οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για δύο ηλεκτρικά μοτέρ που θα προσφέρουν τετρακίνηση.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το απέριττο με το high-tech στοιχείο όπου στο κέντρο δεσπόζει μια οθόνη αφής 12,3’΄που βρίσκεται σχεδόν κολλητά με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η κεντρική κονσόλα είναι «κομμένη» προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία χώρου, ενώ οι φυσικοί διακόπτες έχουν αντικατασταθεί από αφής. Στο concept υπάρχει και το εξελιγμένο ημιαυτόνομο σύστημα ProPilot 2.0 καθώς και έξυπνη ψηφιακή βοηθός.
Πηγή: www.caranddriver.grΤο Ariya φέρνει τη νέα εποχή της Nissan (ΦΩΤΟ)