ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

«Ας ανακαλύψουμε τη Γκουέρνικα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας


«Ας ανακαλύψουμε τη Γκουέρνικα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας


«Ας ανακαλύψουμε τη Γκουέρνικα»
Νέο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων

Με αφορμή τη σημαντική δωρεά του εμβληματικού έργου «Γκουέρνικα 1», του Κυριάκου Κατζουράκη που κοσμεί πλέον το μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σχεδίασε και θα υλοποιήσει νέο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων με τίτλο «Ας ανακαλύψουμε τη Γκουέρνικα». 

Το τρίπτυχο έργο-δωρεά επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του αντιπολεμικού έργου του Picasso, χωρίς ερμηνείες, δίνοντας εικόνες από τη σημερινή πραγματικότητα. Ο πίνακας του Picasso χρησιμοποιείται σαν ζωγραφικός χώρος μέσα στον οποίον τοποθετούνται άλλα στοιχεία, φιγούρες, κρεβάτι, τραπέζι κλπ. Δεν είναι δηλαδή επίπεδο φόντο, αλλά μέρος μιας νέας σύνθεσης. Η Γκουέρνικα είναι γκρίζα (κοντά στο φυσικό χρώμα του πίνακα του Picasso) και οι φιγούρες έχουν ρεαλιστικό χρώμα και όγκο. Οι διαστάσεις του έργου είναι 2mx4m –  ίδια αναλογία (ένα προς δύο) με το έργο του Picasso 4mx8m. Η διαχρονικότητα του έργου του Κυριάκου Κατζουράκη ταυτίζεται με τη διαχρονικότητα της «Γκουέρνικα» του Picasso εκφράζοντας την απανθρωπιά, την βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου μέσα από το μήνυμα «Σταματήστε τον πόλεμο».

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το έργο του Picasso «Γκουέρνικα», να γνωρίζουν το ιστορικό πλαίσιο της δημιουργίας του έργου και τους συμβολισμούς του καθώς και την οπτική και αναφορές του Κυριακού Κατζουράκη στο συγκεκριμένο έργο. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και τη δική τους «Γκουέρνικα» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος.

[ads-post]

Πληροφορίες:
Ημερομηνίες υλοποίησης:
Κάθε Τρίτη, από Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 έως και Τρίτη 26 Μαΐου 2020.
Ώρες υλοποίησης: 10:30–12:00
Διάρκεια: 1 ώρα
Ομάδα μαθητών:
α) Ε’ έως ΣΤ’ Δημοτικού
β)Α’ & Β’ Γυμνασίου
Αριθμός παιδιών: 25 μαθητές
Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις: 2410-621205 (Τρίτη έως Παρασκευή, 10:00–12:00), κ. Χριστάκης
Σχεδιασμός–υλοποίηση: Μαρία Ζησοπούλου, Γιάννης Χριστάκης






















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια