ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


Ανοιχτή Εκδήλωση 25η Νοεμβρίου 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών Λάρισας -Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων υπό τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) – σας προσκαλούν σε ανοιχτή εκδήλωση την Δευτέρα 25 Νοέμβρη 2019, στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας και ώρα 18.00-20.00μ.μ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων. 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 

Σύμφωνα με τη διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η βία ορίζεται ως κάθε βίαιη πράξη που βασίζεται στο φύλο και έχει σαν αποτέλεσμα τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική βλάβη ή δυστυχία για τις γυναίκες συμπεριλαμβανομένων και των απειλών για βίαιες πράξεις, εξαναγκασμό ή αυθαίρετη στέρηση ελευθερίας ανεξαρτήτως εάν η βία συμβαίνει στην ιδιωτική ή δημόσια ζωή. 

[ads-post]

Το φαινόμενο της έμφυλης βίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απειλεί διαρκώς όλες τις γυναίκες, διακυβεύοντας έτσι την ψυχική και τη σωματική ακεραιότητά τους, την αξιοπρέπειά τους, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας συνολικότερα. 

Αυτή η μέρα δε θα πρέπει να αποκτήσει το χαρακτήρα μιας απλής επετείου ούτε το στίγμα μιας μέρας μνήμης γιατί έτσι θα χάσει τα χαρακτηριστικά της. Αυτή η μέρα οφείλει να αποτελέσει έναυσμα για ένα συνεχή αγώνα, βασιζόμενο στη συλλογική συνείδηση και αλληλεγγύη. Για έναν αγώνα που δε θα ξεκινάει και δε θα τελειώνει στη γυναίκα θύμα έμφυλης βίας, αλλά θα συντονίζει μαζί του όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται σε κάθε μορφή βίας, ανεξαρτήτως οικονομικής, κοινωνικής, εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας και ανεξαρτήτως φύλου. 




















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια