Εμβολιάστηκαν παιδιά από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου

Εμβολιάστηκαν παιδιά από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου


Στις 4 Νοεμβρίου 2019 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου συνδιοργάνωσε με την εταιρεία πρόληψης και προαγωγής υγείας «Υγεία για Όλους» εμβολιασμό παιδιών παράλληλα με παιδιατρικές εξετάσεις στο χώρο του Οικισμού των Ρομά.

Το έργο «Υγεία για Όλους» έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενων με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμών.Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, το Δήμο Τυρνάβου, την Α΄ Παν. κλινική του Π.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», το Περιφ.τμήμα του Ε.Ε.Σ. Λάρισας. Σημαντικός αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια αποτέλεσε για ακόμη μια φορά το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου που συμμετείχε ενεργά. Η ανταπόκριση των Ρομά ήταν μεγάλη και αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των παιδιών δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Στον εμβολιασμό συμμετείχαν η πρόεδρος και συντονίστρια του προγράμματος «Υγεία για όλους», Ελένη Σωτηροπούλου και η παιδίατρος του Γ.Ν. «Παίδων», Ιωακειμίδου Ναταλία. Επιπλέον, στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι επισκέπτριες του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και εργαζόμενοι από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά.Τα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν ήταν: Ιλαράς- Παρωτίτιδας – Ερυθράς, Ηπατίτιδας Β΄, Διφθερίτιδας-Τετάνου - Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας, Αιμόφιλου ινφλουέντζας τύπου Β΄, Πνευμονιόκοκκου, Μηνιγγιτιδόκοκκου.

Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το Παράρτημα Ρομά ως δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών Ρομά που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

[ads-post]

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ:2492022609, email: kentrokoinotitasromadt@gmail.com καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00.
Εμβολιάστηκαν παιδιά από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου