ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Η Άννα Βαγενά δηλώνει για το φορολογικό νομοσχέδιο: "Πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς"

Η Άννα Βαγενά δηλώνει για το φορολογικό νομοσχέδιο: "Πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς"


Σε ανακοίνωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά – Κηλαηδόνη επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Αναρτήθηκε στη διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο». Ο τίτλος και μόνο του νομοσχεδίου σε προκαλεί να το σχολιάσεις.

Για ποια αναπτυξιακή διάσταση μας μιλά ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του;

Για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο της ΝΔ μπαίνει η μεσαία τάξη, όπως επίσης για ακόμη μια φορά η ΝΔ κάνει «κωλοτούμπα» σε σχάση με όσα έταζε προεκλογικά.

Κανένας πολίτης δεν ξεχνά τον κ. Μητσοτάκη κατά την προεκλογική περίοδο να δηλώνει στο διεθνή τύπο: «Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος».

Όμως με αυτό το νομοσχέδιο γυρίζει την πλάτη στη μεσαία τάξη, η οποία αποδεικνύεται και ο μεγάλος αδικημένος, όπως επισημαίνει με σημερινό άρθρο της και η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Όλοι αναμένουμε πως θα παρουσιάσει στη βουλή ο πρωθυπουργός, την στην καλύτερη περίπτωση, συμβολική ελάφρυνση της τάξεως των 2-20 ευρώ το χρόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους και με ποιο τρόπο θα δικαιολογήσει το χάιδεμα των πλουσίων.

Το φορολογικό αυτό νομοσχέδιο δεν έχει τίποτα να δώσει στην μεσαία τάξη και το μόνο που αποτυπώνει είναι η ταξική μεροληψία της ΝΔ.

Οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τα ατομικά εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, που τα δηλώνουν λιγότερο από το 1% των φορολογούμενων είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι. Στον αντίποδα και με σκοπό να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των λίγων, ακυρώνονται μια σειρά θετικών μέτρων που είχαν ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το 2020, όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έως 20.000 ευρώ και η δραστική μείωση για μεγαλύτερα εισοδήματα. Ακυρώνονται επίσης η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% για μικρομεσαίες ιδιοκτησίες και η μείωση του ΦΠΑ από 13% στο 11%.

«Άνθρακας ο θησαυρός» των φοροελαφρύνσεων».



[ads-post]










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια