ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Επική ανατροπή για την ΑΕΛ - Κέρδισε με 3-2 τον ΟΦΗ σε ένα ματς θρίλερ

Επική ανατροπή για την ΑΕΛ - Κέρδισε με 3-2 τον ΟΦΗ σε ένα ματς θρίλερ


Η ΑΕΛ βρέθηκε να χάνει 0-2 από τον ΟΦΗ στο 7', της ακυρώθηκαν δύο γκολ, αλλά κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της αποτέλεσμα και να νικήσει με 3-2. Αυτό ήταν ένα ευρωπαϊκό τρίποντο!

Ο ΟΦΗ δεν έμαθε από το πάθημα του Άρη. Όπως οι Θεσσαλονικείς έτσι και οι Κρητικοί προηγήθηκαν νωρίς με 2-0 της ΑΕΛ, αλλά στο τέλος δεν πανηγύρισαν τη νίκη, καθώς οι βυσσινί βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και από την κόλαση να βρεθούν στον παράδεισο, εξασφαλίζοντας σπουδαίο - ευρωπαϊκό τρίποντο για τη συνέχεια της Super League 1.

Το παιχνίδι στην Λάρισα τα είχε όλα. Επτά γκολ από τα οποία μέτρησαν τα πέντε, αποβολή του Αλέξη Κούγια για διαμαρτυρία, τέσσερα πανέμορφα τέρματα, από τα οποία το ένα ακυρώθηκε (αυτό του Ουάρντα) για οφσάιντ.

Τελικό απολογισμός για την ΑΕΛ εκτός από την μεγάλη νίκη και ένα αήττητο σερί έξι αγώνων στο πρωτάθλημα με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.


1. ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΑΤΣ

Είχαμε χρόνια να δούμε πρώτο ημίχρονο, όπως αυτό του ΑΕΛ - ΟΦΗ στο AEL FC ARENA. Συνολικά στο α' σαρανταπεντάλεπτο παρακολουθήσαμε τις δύο ομάδες να σκοράρουν πέντε φορές, ωστόσο μέτρησαν τα τρία τέρματα, διότι τα δύο των γηπεδούχων ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Το 1-2 θα μπορούσε να ήταν και 3-2 και 3-3, καταπληκτικό ξεκίνημα στο ματς και μάλιστα με γκολάρες.

[ads-post]

2. "ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ" ΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Κι ενώ το ματς άρχισε με ευκαιρία της ΑΕΛ στα 48 δευτερόλεπτα ο ΟΦΗ ήταν αυτός που προηγήθηκε και με γκολ μοναδικής ομορφιάς.

Στο 3' ο Σεμέδο είδε την μπάλα να έρχεται από ψηλά, δεν την περίμενε να σκάσει στο έδαφος και καθώς μυρίστηκε ότι ο Κρίστινσον ήταν εκτός θέσης έπιασε με τη μία αριστουργηματικό βολέ που κατέληξε στην εστία της ΑΕΛ για το 0-1.

Και πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Σίμου με όπλο την ταχύτητά τους χτύπησαν στο 7' για το 0-2. Σκόρερ ο Τσιλιανίδης που πάτησε το γκάζι, πέρασε εντυπωσιακά τον Μόρα και άλλο τόσο εντυπωσιακά εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.




3. ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΕΛ, ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΜΟΡΑ ΜΕ ΓΚΟΛ

Η ΑΕΛ δέχθηκε νωρίς δύο γκολ, είχε ένα βουνό ν' ανέβει μπροστά της, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Σκόραρε τρία γκολ από το 14' και μετά, όμως μέτρησε μόνο το ένα, αυτό του Βαγγέλη Μόρα στο προαναφερθέν λεπτό.

Ο Κάτσε ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ, είδε τον αρχηγό του να κινείται κρυφά στην αντίπαλη περιοχή και του πέρασε την μπάλα. Εκεί, ο έμπειρος στόπερ δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σαν επιθετικός για το 2-1.

Και στο 35' η ΑΕΛ βρήκε ένα ακόμα τέρμα, υπέροχο. Ο Αμρ Ουάρντα υποδέχθηκε τη "στρογγυλή θεά" έξω από την περιοχή και με αριστερό κεραυνό έστειλε την μπάλα στο "γάμα" της εστίας των Κρητικών.

Το 2-2, όμως, δεν μέτρησε. Ο Κομίνης κλήθηκε από το VAR να δει τη φάση και εντόπισε πως ο Μιλοσάβλιεβιτς ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ. Στο 40' οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά, αλλά κι εκεί υπήρξε οφσάιντ, οπότε έμεινε το 2-1 υπέρ του ΟΦΗ.


4. ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΟΝΟ ΑΕΛ

Στο δεύτερο μέρος η καλύτερη ομάδα ήταν η ΑΕΛ. Ο ΟΦΗ "έκατσε" και οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι για ν' ανατρέψουν το εις βάρος του 2-1. Με τον Ουάρντα σε εξαιρετική μέρα, οι βυσσινί άλλαξαν το έργο στην επίθεση και έγιναν εξαιρετικά απειλητικοί.

Στο 68', λοιπόν, έγινε το 2-2. Ο Αιγύπτιος έδωσε την μπάλα στον Μιλοσάβλιεβιτς, εκείνος με τη σειρά του έπιασε το σουτ αμέσως και η μπάλα του έκανε το χατήρι να κοντράρει πάνω στον Γιαννούλη και να καταλήξει στα δίχτυα.




5. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΕ ΝΤΑΟΥΝΤΑ

Ο Ντάουντα δεν είχε σκοράρει με τη φανέλα της ΑΕΛ. Ο Γρηγορίου τον πίστεψε και τον πέρασε στο 76' στη θέση του Νούνιτς. Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου δικαίωσε τον προπονητή του τρία λεπτά αργότερα.

Ο μαέστρος Ουάρντα του μοίρασε την μπάλα κι εκείνος από πλάγια θέση δεν φοβήθηκε το σουτ και παραβίασε την εστία των φιλοξενούμενων στο 79' για το 3-2.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (82' Φατιόν), Μπράλιτς (62' Ασούμπρε), Νούνιτς (76' Ντάουντα), Στάνκοβιτς

ΟΦΗ: Γουόλι, Σακόρ (75' Στάικος), Κουτρουμπής, Νάστος, Ναμπί, Σεμέντο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Κοροβέσης (81' Μάνος)




Πηγή: www.sport24.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια