Υλικά:
- 2-3 κούπες φακές κόκκινες/πορτοκαλί
- 1-2 κρεμμύδια
- 1-4 πιπερίτσες καυτερές (ανάλογα πόσο αντέχετε)
- χυμό μισού λεμονιού
- φλούδα μισού λεμονιού κομμένη σε ζυλιέν
- ½ κουταλάκι κύμινο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κόλιανδρο
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, με τις πιπερίτσες.
- Μόλις αρπάξουν, λίγο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κύμινο και τα ζυλιέν λεμονιού, μέχρι να ροδίσουν όλα μαζί.
- Προσθέτουμε τις φακές και ανάλογο νερό να τις σκεπάζει συν 1-2 κούπες. Αλάτι-πιπέρι.
- Αν θέλουμε η σούπα να είναι πηχτή τρίβουμε μία πατάτα και την βάζουμε και αυτήν μέσα.
- Βράζουμε για κανένα 20λεπτο σε μεσαία φωτιά να μην πολυανοίξουν οι φακές.
- Στο τέλος βάζουμε και το κόλιαντρο.
Tips:
Αυτές οι φακές γίνονται πάρα πολύ γρήγορα, γι'αυτό δεν χρειάζεται να μείνουν στο νερό ή να προβραστούν. Αν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις κλασσικές πράσινες-καφέ φακές πράξτε αναλόγως. Οι φακές αυτές αλλάζουν χρώμα από κοκκινωπές σε κίτρινες, μην παραξενευτείτε...
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel




Follow on Instagram
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου