Υλικά:
- 2-3 κούπες φακές κόκκινες/πορτοκαλί
- 1-2 κρεμμύδια
- 1-4 πιπερίτσες καυτερές (ανάλογα πόσο αντέχετε)
- χυμό μισού λεμονιού
- φλούδα μισού λεμονιού κομμένη σε ζυλιέν
- ½ κουταλάκι κύμινο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κόλιανδρο
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, με τις πιπερίτσες.
- Μόλις αρπάξουν, λίγο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κύμινο και τα ζυλιέν λεμονιού, μέχρι να ροδίσουν όλα μαζί.
- Προσθέτουμε τις φακές και ανάλογο νερό να τις σκεπάζει συν 1-2 κούπες. Αλάτι-πιπέρι.
- Αν θέλουμε η σούπα να είναι πηχτή τρίβουμε μία πατάτα και την βάζουμε και αυτήν μέσα.
- Βράζουμε για κανένα 20λεπτο σε μεσαία φωτιά να μην πολυανοίξουν οι φακές.
- Στο τέλος βάζουμε και το κόλιαντρο.
Tips:
Αυτές οι φακές γίνονται πάρα πολύ γρήγορα, γι'αυτό δεν χρειάζεται να μείνουν στο νερό ή να προβραστούν. Αν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις κλασσικές πράσινες-καφέ φακές πράξτε αναλόγως. Οι φακές αυτές αλλάζουν χρώμα από κοκκινωπές σε κίτρινες, μην παραξενευτείτε...
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου