ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Κρεατόσουπα με μοσχάρι και κριθάρακι

Κρεατόσουπα με μοσχάρι και κριθάρακι


Κρεατόσουπα με μοσχάρι και κριθαράκι, μια θρεπτική συνταγή. Σούπα πυκνή, κάτι σαν ζουμερό γιουβέτσι, που φτιάχνεται όλο το χρόνο.

Υλικά:
  • 4-5 κόκαλα μοσχαρίσια με λίγο ψαχνό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
  • 1 φλ. κριθαράκι ψιλό
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε πρώτα τα κόκαλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει. 
  • Αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά. 
  • Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά εκτός από την ντομάτα.
  • Τα ρίχνουμε στη σούπα, προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι στην κρεατόσουπα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό.
  • Ξεκοκαλίζουμε το μοσχάρι, πετάμε τα κόκαλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας στη σούπα. 
  • Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι.


Tips:
  • Η κρεατόσουπα με μοσχάρι, είναι μια θρεπτική συνταγή που επιβάλλεται να τρώμε το χειμώνα. Είναι φάρμακο ενάντια στις ιώσεις αλλά και πάρα πολύ θρεπτική. 
  • Τα κόκαλα μοσχαριού, αν και είναι ένα υλικό που συνήθως πετάμε, είναι εξαιρετική πηγή κολλαγόνου και κάνουν τέλειες σούπες, λαχανοντολμάδες, γιουβέτσι και σάλτσες.
  • Στα λαχανικά, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι ρίζα θέλετε και ό,τι λαχανικό σας αρέσει.
  • Τα κόκαλα μοσχαριού χρειάζονται πολύ καλό πλύσιμο, να φύγουν τα αίματα και τα τυχόν σπασμένα κοκαλάκια, πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα.
  • Ξεκινάμε το βράσιμο της κρεατόσουπας πάντα με κρύο νερό από τη βρύση και ποτέ με ζεστό.
  • Κατά την διάρκεια του βρασμού, εμφανίζεται αφρός στην επιφάνεια του ζωμού. Ξαφρίζουμε λοιπόν το ζωμό του κρέατος όποτε εμφανίζεται αφρός στην επιφάνεια του.
  • Μπορείτε να φτιάξετε κρεατόσουπα και με άλλο κρέας πχ γίδα με λαχανικά και τραχανά, όπως συνηθίζουν στην στερεά Ελλάδα και είναι πεντανόστιμη.



Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια