Αφράτοι και πολύ νόστιμοι κεφτέδες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα...
Υλικά:
- 1 κιλό κιμάς χοιρινός
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. πατάτες, τριμμένες και στυμμένες
- 1 αυγό
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά, τις πατάτες, το αυγό, τα μυρωδικά, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε οβάλ κεφτέδες.
- Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τους στραγγίζουμε και σερβίρουμε με πλιγούρι ή τηγανητές πατάτες.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου