Κυπριακοί κεφτέδες με χοιρινό κιμά και πατάτα

Κυπριακοί κεφτέδες με χοιρινό κιμά και πατάτα


Αφράτοι και πολύ νόστιμοι κεφτέδες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα...

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμάς χοιρινός
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. πατάτες, τριμμένες και στυμμένες
  • 1 αυγό
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά. 
  • Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. 
  • Προσθέτουμε τον κιμά, τις πατάτες, το αυγό, τα μυρωδικά, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε οβάλ κεφτέδες. 
  • Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. 
  • Τους στραγγίζουμε και σερβίρουμε με πλιγούρι ή τηγανητές πατάτες.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel







Κυπριακοί κεφτέδες με χοιρινό κιμά και πατάτα