Μια ενδιαφέρουσα πανεύκολη πρόταση αν έχετε κόσμο στο σπίτι. Κόψτε τις πίτες σε ροδέλες και δείτε τις να εξαφανίζονται μπροστά από τα μάτια σας στη στιγμή.
Υλικά:
- 4 μεγάλες λιβανέζικες πίτες
- 4 κονσέρβες τόνο (4Χ200 γρ.) σε νερό, καλά στραγγισμένες
- 1½ φλ. μαγιονέζα
- 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
- ½ φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ¾ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, ο χυμός
- 1 κ/κι κοφτό αλάτι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Βάζετε τον τόνο σ’ ένα μεγάλο μπολ.
- Ακολούθως, προσθέτετε τη μαγιονέζα, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λεμόνι και το αλάτι.
- Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Τοποθετείτε μια λιβανέζικη πίτα στον πάγκο εργασίας σας και απλώνετε στην άκρη (από τη μια πλευρά στην άλλη) 4-5 κουταλιές από το μίγμα.
- Στη συνέχεια, τυλίγετε την πίτα σε ρολό και την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
- Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πίτες.
- Τις βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και περισσότερο αν έχετε χρόνο.
- Λίγο πριν σερβίρετε, τις βγάζετε από το ψυγείο και τις κόβετε σε ροδέλες περίπου 4εκ.
- Τις βάζετε σε μια ωραία πιατέλα και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου