ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Λιβανέζικες πίτες με τόνο και μαγιονέζα

Λιβανέζικες πίτες με τόνο και μαγιονέζα


Μια ενδιαφέρουσα πανεύκολη πρόταση αν έχετε κόσμο στο σπίτι. Κόψτε τις πίτες σε ροδέλες και δείτε τις να εξαφανίζονται μπροστά από τα μάτια σας στη στιγμή. 

Υλικά:
  • 4 μεγάλες λιβανέζικες πίτες
  • 4 κονσέρβες τόνο (4Χ200 γρ.) σε νερό, καλά στραγγισμένες
  • 1½ φλ. μαγιονέζα
  • 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
  • ½ φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ¾ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, ο χυμός
  • 1 κ/κι κοφτό αλάτι

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Βάζετε τον τόνο σ’ ένα μεγάλο μπολ. 
  • Ακολούθως, προσθέτετε τη μαγιονέζα, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λεμόνι και το αλάτι. 
  • Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Τοποθετείτε μια λιβανέζικη πίτα στον πάγκο εργασίας σας και απλώνετε στην άκρη (από τη μια πλευρά στην άλλη) 4-5 κουταλιές από το μίγμα. 
  • Στη συνέχεια, τυλίγετε την πίτα σε ρολό και την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. 
  • Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πίτες. 
  • Τις βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και περισσότερο αν έχετε χρόνο.
  • Λίγο πριν σερβίρετε, τις βγάζετε από το ψυγείο και τις κόβετε σε ροδέλες περίπου 4εκ. 
  • Τις βάζετε σε μια ωραία πιατέλα και σερβίρετε. 


Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια