ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Λουκέτο στο πλανητάριο των Μετεώρων!

Λουκέτο στο πλανητάριο των Μετεώρων!


Αδυναμία της Δημοτικής Αρχής των Μετεώρων να το λειτουργήσει την περίοδο των εορτών και… μέχρι το 2021!!!…

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Δήμου «το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων θα παραμείνει κλειστό λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος του μηχανήματος προβολής 3D , και της καταστροφής από την χρήση του μεγαλύτερου μέρους των ειδικών ηλεκτρονικών γυαλιών 3D που είναι απαραίτητα για την θέαση των προβολών.

Επίσης το σύστημα ψύξης – θέρμανσης αντιμετωπίζει και αυτό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα θέρμανσης του χώρου.

Ο Δήμος Μετεώρων σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, θα αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση του έργου από τον Ιανουάριο του 2021. Έως τότε η αποκλειστική διαχείριση ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την οποία η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επαφή προκειμένου να γίνουν όσες ενέργειες απαιτούνται για τη συντήρηση και την επισκευή των μηχανημάτων έτσι ώστε το Μουσείο να ξανανοίξει πλήρως λειτουργικό για το κοινό».

[ads-post]

Ήθελαν να βάλουν εισιτήριο

Ωστόσο η αλήθεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr είναι… λίγο διαφορετική, καθώς φέρεται η Δημοτική Αρχή να ζήτησε άδεια να βάλει… εισιτήριο εισόδου, προκειμένου να μπορέσει να το συντηρήσει. Αυτό όμως δεν επιτρέπεται μέχρι το 2021, βάσει της σύμβασης υλοποίησης του έργου μέσω ΕΣΠΑ. Έτσι αποφασίστηκε η εύκολη λύση του να μπει… λουκέτο, και μάλιστα σε μια περίοδο που αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή μας, λόγω και του «Μύλου των Ξωτικών».

Σημειώνεται ότι το πλανητάριο λειτουργούσε κανονικά όλη την προηγούμενη 3ετία και από την μέρα των εγκαινίων του, υποδεχόμενο πολλούς επισκέπτες καθημερινά. Είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν για την Καλαμπάκα με σωστή διαχείριση και προβολή του. Είναι κρίμα. Ο δήμαρχος Θοδωρής Αλέκος αδικεί και τον Δήμο του και την πόλη του και τον ίδιο τον εαυτό του, με αυτή την απόφαση.




Πηγή: www.trikalavoice.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια