ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Οχήματα αυτόνομης οδήγησης ετοιμάζει η VW

Οχήματα αυτόνομης οδήγησης ετοιμάζει η VW

Σύμφωνα με πηγές μέσα από τα κεντρικά της Volkswagen, ο Γερμανός κατασκευαστής βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής αυτόνομων οχημάτων.

Ο Όμιλος VW δημιούργησε μία ανεξάρτητη μονάδα αυτόνομων οχημάτων με επικεφαλής τον Alexander Hitzinger, πρώην στέλεχος της Apple. Στόχος της VW Autonomy GmbH είναι η παραγωγή αυτόνομων ταξί και ελαφρών φορτηγών και θα εδρεύει στο Μόναχο και στο Wolfsburg, με θυγατρικές στη Silicon Valley των ΗΠΑ και της Κίνας.

[ads-post]

«Στα μέσα της επόμενης δεκαετίας θέλουμε να αρχίσουμε να διαθέτουμε στην αγορά τα συγκεκριμένα οχήματα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα» δήλωσε ο 48χρονος Γερμανός μηχανικός, ο οποίος είχε εργαστεί στο σχέδιο της Apple για δικό της ηλεκτρικό όχημα, το Project Titan. Η VW μιλά για οχήματα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, μία τεχνολογία που θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα εμπορικά σήματα του ομίλου (Audi, Porsche, Bentley, VW, Skoda και Seat).



Η Volkswagen Autonomy GmbH θα συνεργαστεί με τη μονάδα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της VW, η οποία εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας, και θα εξελίξει και θα κατασκευάσει οχήματα ειδικού σκοπού, όπως robotaxis και robovans. Το τμήμα LCV θα είναι ο πρώτος χρήστης συστημάτων αυτόματης οδήγησης της Volkswagen Autonomy. Η VW πιστεύει επίσης ότι τα αυτόνομα οχήματα αρχικά θα χρησιμοποιηθούν στην εντός αστικού ιστού εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και για τη μεταφορά ανθρώπων επίσης σε αστικές περιοχές. Μέχρι το 2023, η VW σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 30 δισ. ευρώ σε ηλεκτροκινητήρες ενώ περίπου 14 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν για την ψηφιοποίηση, την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών κινητικότητας και αυτόνομης οδήγησης.





Πηγή: www.protothema.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια