ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Αύριο ο 80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» από την ΕΜΕ

Αύριο ο 80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» από την ΕΜΕ


Ο 80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά << Ο Θαλής >> , για τους μαθητές Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ , Β’ και Γ’ Λυκείου θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας (Αιόλου 4), στις 9:00 π.μ.. Διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ε.Μ.Ε. και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Πρόκειται για ένα θεσμό με μεγάλη ιστορία και βαθιά απήχηση στην ελληνική 

εκπαίδευση και την κοινωνία. ΟΙ διαγωνισμοί της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας γίνονται σε τρία διαδοχικά στάδια με το σύστημα της πρόκρισης των κορυφαίων μεταξύ των αρίστων, με κοινά θέματα σε όλη τη χώρα και αδιάβλητο σύστημα εξέτασης και επιλογής. Ο τελικός σκοπός είναι η επιλογή των Εθνικών Ομάδων Μαθηματικών που εκπροσωπούν τη χώρα σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πέρα όμως από το καθαρά διαγωνιστικό κομμάτι της διαδικασίας, οι διαγωνισμοί αυτοί αναδεικνύουν τη χαρά της συμμετοχής σε μια πνευματική άμιλλα ανθρώπων που αγαπούν τα Μαθηματικά και την κριτική σκέψη. Καθηγητές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και μαθητές, σε καθαρά εθελοντική βάση συντηρούν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους τον κορυφαίο αυτό θεσμό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας κάθε χρόνο. 

Το Παράρτημα Λάρισας της Ε.Μ.Ε. παρά τον αυξημένο φόρτο εργασίας που δημιουργήθηκε λόγω του Πανελληνίου Συνεδρίου της Ε.Μ.Ε. που έγινε στη Λάρισα το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου 2019, διοργάνωσε και φέτος, πάντα σε εθελοντική βάση, μαθήματα προετοιμασίας για όσους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού επιθυμούσαν να λάβουν μέρος. Παρατηρήθηκε μάλιστα φέτος ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών στα μαθήματα αυτά. 

[ads-post]

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης και η Ε.Μ.Ε. συγκρότησαν πρόσφατα την οργανωτική επιτροπή για την πρώτη αυτή φάση του διαγωνισμού. 

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να προσέλθουν τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ώρα έναρξης, με σκοπό την αρτιότερη οργάνωση και διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας. Τέλος, με απόφαση της Δ.Ε. της Ε.Μ.Ε. γίνεται γνωστό ότι μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και οι μαθητές που δεν έχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή στα σχολεία τους. Πρόκειται για μια εθελοντική διαγωνιστική διαδικασία, οπότε και την τελευταία στιγμή να υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον συμμετοχής, δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός.
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια