ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση της μυθιστορίας της Χριστίνας Πολέζε στο Χατζηγιάννειο

Παρουσίαση της μυθιστορίας της Χριστίνας Πολέζε στο Χατζηγιάννειο


«Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας»


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας, ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας και ο Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, συνδιοργανώνουν την παρουσίαση της μυθιστορίας της Χριστίνας Πολέζε «Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας», την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Κώστας Πάνος. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, ο γιατρός Ιωάννης Νταβέλης εκ μέρους του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, ο Κώστας Σπανός πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου, προεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας.

[ads-post]

Η Χριστίνα Πολέζε γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός του ΤΕΙ Λάρισας. Είναι πτυχιούχος Ελληνικής και Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας του ΑΠΘ.
Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με μεταφράσεις περιηγητικών κειμένων από τη Γαλλική και την Ιταλική. Έργα της : Λάρισα και Θεσσαλικός κάμπος, η Θεσσαλία με τη γραφίδα των περιηγητών, στη χώρα των Κενταύρων – Πήλιο, η Αγροτική Θεσσαλία του 1851, Αμπελάκια – Ύδρα – Σπέτσες – Ψαρά, ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897 κ.α.

Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών: τα Χριστούγεννα του Ασπροκορδελάκια και η άγρια γαλάζια ορχιδέα. Εικονογραφεί παιδικά παραμύθια. Μυθιστορήματά της: Παραμυθίες, Ακρογωνιαίοι λίθοι και Πλατεία Ισορροπίας.















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια