ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου "Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ" στη Λάρισα

Παρουσίαση του βιβλίου "Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ" στη Λάρισα


Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Επίκεντρο το βιβλίο «Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ» της Ευαγγελίας Γκουντρουμπή. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο εν μέρει αυτοβιογραφικό με πολλές αληθινές ιστορίες αλλά και με στοιχεία μυθοπλασίας. Ο καρκίνος αλλά και άλλες χρόνιες ασθένειες, ως κοινός παρονομαστής της συγγραφέως και των γενναίων φίλων της ξεδιπλώνουν σιγά σιγά το δώρο που λέγεται ζωή. Ένα βιβλίο με αλήθειες που συγκινούν, προκαλούν γέλιο, αισιόδοξο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως βιβλίο αυτοβελτίωσης. Με μηνύματα για όσους νόσησαν/νοσούν για όσους έχουν φίλους που νόσησαν/νοσούν αλλά τελικά και όλους. Για κάθε αναγνώστη που μέσα στην καθημερινότητα ξεχνά να ζει. 

[ads-post]

Η συγγραφέας αναφέρει: 

«Έχω κάτι φίλους, δεν τους βλέπω συχνά. Ξέρουν κάθε πληγή μου, κάθε πόνο μου. Ξέρουν τους φόβους και τις σκοτεινές σκέψεις του μυαλού μου, χωρίς να έχω μιλήσει ποτέ γι αυτούς. Αγαπάνε τη ζωή όπως εγώ. Ξέρουν τη σημασία της κάθε στιγμής. Όταν τους συναντώ χωράω ολόκληρη στην αγκαλιά τους. Μερικές φορές τους σκέφτομαι σαν αγγέλους με μεγάλα και παχιά φτερά. Ψηλούς, πολύ ψηλούς, σαν εξωγήινες φιγούρες. Άλλωστε έχουν ένα εσωτερικό μπόι μέχρι τον ουρανό!» 

«Ραντεβού για μαστογραφία. Μάιος 2012, Δευτέρα απόγευμα. Μόλις έκανα την εξέταση ο γιατρός με φώναξε και για υπέρηχο. Είδα την ανησυχία στα μάτια του, ένιωσα ένα σφίξιμο στην καρδιά. Κάτι δεν είναι καλά.» 

«Σήμερα μερικές φορές αναρωτιέμαι τι όψη είχε ο καρκίνος μου. Θα ήθελα να τον δω. Τότε δε μου πέρασε από το μυαλό να ζητήσω να τον δω. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν εκεί αριστερά έχω κάτι που πρέπει να αφαιρεθεί. Αν μπορούσα θα το ξερίζωνα με τα ίδια μου τα χέρια.» 

«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να γερνάνε. Πρέπει να έχουν την ευκαιρία της ζωής, των δυσκολιών, το χρόνο να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και το χρόνο να πάρουν και να δώσουν συγχώρεση. Να γευτούν αρρώστιες και δυσκολίες, χαρές και ευτυχία. Πρέπει να έχουν την ευκαιρία στην πραγματικότητα που λέγεται ζωή.» 

«Εφτά χρόνια μετά είμαι εδώ. Γερή και δυνατή όσο ποτέ άλλοτε. Και θέλω αυτό να το μοιραστώ μαζί σας. Γιατί ναι, ο καρκίνος μαστού μπορεί να νικηθεί, μπορεί να είναι μια παρένθεση, μπορεί να είναι απλά ένα ακόμη μάθημα ζωής.» 

Η 1η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει 5 Δεκεμβρίου 2019 στη Λάρισα, τόπο διαμονής της συγγραφέως. 



H ΕυαγγεΛία Γκουντρουμπή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο. Η καταγωγή της είναι από το Σαραντάπορο Ελασσόνας. Σήμερα ζει μόνιμα στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Msc στο Project Management και είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

Έχει εργαστεί στην αναζήτηση, προώθηση, διοίκηση και συντονισμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε πανεπιστήμια και ΟΤΑ, στη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, συναντήσεων, ημερίδων, συνεδρίων. Σήμερα εργάζεται στο Δήμο Λαρισαίων στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. 

Δραστήρια σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Αρθρογραφεί για θέματα που αφορούν την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις πόλεις, εντυπώσεις από τα ταξίδια και - από τότε που νόσησε - και για τον καρκίνο. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. 














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια