ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλίας

Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλίας


Με αφορμή τη λήξη της χειμερινής ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου και των μετρίων αποτελεσμάτων και χαμηλού τζίρου για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας για μία ακόμη φορά, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάργησή τους και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για τη δημιουργία σύγχρονου και αποδοτικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς.

[ads-post]

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Με την παρούσα θα επιθυμούσαμε να σας μεταφέρουμε τον προβληματισμό και τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων εμπόρων της Θεσσαλίας, αναφορικά με το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Μετά από ένα ικανό διάστημα εφαρμογής του θεσμού, καθίσταται ξεκάθαρα φανερό πως σε καμία περίπτωση δεν απέδωσε τα αποτελέσματα που προσδοκούσε η ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης.

Σε καμία περίπτωση δεν επέφερε αύξηση του κύκλου εργασιών στα εμπορικά καταστήματα, αλλά αντίθετα θεωρούμε πως απαξίωσε συνολικά το θεσμό των εκπτώσεων στη συνείδηση των καταναλωτών, καθώς πλέον - και πάντα σε συνδυασμό με το ισχύον καθεστώς των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών-ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια ποια είναι η πραγματική τιμή ενός προϊόντος και ποια η τιμή μετά την έκπτωση.

Αυτό το γενικευμένο κλίμα δυσπιστίας, είναι απολύτως φυσιολογικό, να λειτουργεί αποτρεπτικά στην κατανάλωση, κάτι βέβαια που αποτυπώνεται και στους τζίρους που καταγράφονται κατά τα θεσμοθετημένα διαστήματα των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Ως εκ τούτου, πρότασή μας, η οποία ομόφωνα εγκρίθηκε και στη συνεδρίαση του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας μας,είναι η άμεση κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αλλά και η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποδοτικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς συνολικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να συνεργαστούμε για το καλό του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας, αλλά και της χώρας μας συνολικά."




















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια