ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Βασίλης Κόκκαλης: "Κοροϊδεύουν τους Λαρισαίους αμυγδαλοπαραγωγούς, τους τάζουν λιγότερα και αργότερα!"

Βασίλης Κόκκαλης: "Κοροϊδεύουν τους Λαρισαίους αμυγδαλοπαραγωγούς, τους τάζουν λιγότερα και αργότερα!"


Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για το θέμα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών των δήμων Τεμπών και Ελασσόνας από τις καιρικές συνθήκες της περασμένης άνοιξης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προφανώς έχει χάσει το μέτρο του ψέματος και του εμπαιγμού απέναντι στους πολίτες.

Η πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη με κυβερνητικούς βουλευτές, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μία κακοστημένη φιέστα, μία ομολογία αποτυχίας που επιχείρησαν να την παρουσιάσουν επικοινωνιακά ως «σύσκεψη για την αποζημίωση με διαδικασίες εξπρές» των αμυγδαλοπαραγωγών στις περιοχές των δήμων Τεμπών και Ελασσόνας, οι οποίοι επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την περασμένη άνοιξη.

Και πώς θα το κάνουν αυτό; Μέσω των προγραμμάτων ΠΣΕΑ όπως λένε! Ποιόν κοροϊδεύουν όμως;

Η αλήθεια είναι μία και δε χωράει αμφισβήτηση: Το πρόβλημα που προέκυψε από τις ακραίες καιρικές συνθήκες αναδείχθηκε και τεκμηριώθηκε με τις δύο συσκέψεις που έκανε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της οποίας είχα την τιμή να είμαι μέλος.

Εν συνεχεία και γνωρίζοντας πως η καταστροφή για τους πληγέντες αγρότες είναι ολική, επιλέξαμε την ταχύτερη και αποδοτικότερη διαθέσιμη διαδικασία αποζημίωσης, η οποία είναι μέσω του προγράμματος «deminimis».

Αυτό σημαίνει πως η αποζημίωση θα δίνονταν σε ικανοποιητικά επίπεδα κι εντός μερικών μηνών, γιατί αυτοί οι άνθρωποι καταστράφηκαν και έχουν άμεσα ανάγκη από τα χρήματα!

Τι έκανε η νέα ηγεσία του υπουργείου; Άφησε στην άκρη τα 60 εκ. ευρώ που εμείς είχαμε προϋπολογίσει για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών κι έφερε στο προσκήνιο ως λύση τα ΠΣΕΑ, που για όσους γνωρίζουν και λιγότερα χρήματα θα δώσουν στους πληγέντες αγρότες και τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έως και 2 χρόνια μετά!

Και που πάνε τα 60 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «deminimis»; Μήπως, όπως διαρρέουν ορισμένοι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, για να πληρωθούν παρελθοντικές «αμαρτίες» συνεταιρισμών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως επιχειρούν να εμφανίσουν ως επιτυχία, μία παταγώδη επιτυχία. Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι να δίνεις λιγότερα και αργότερα σε αγρότες που έχουν μέγιστη και άμεση ανάγκη;

Τους παραδίδουμε στην κρίση των αγροτών που – δυστυχώς γι’ αυτούς – δεν είναι ιθαγενείς να τους μοιράσουν καθρεφτάκια μέσω στημένων συσκέψεων!»




Πηγή: www.kosmoslarissa.gr




[ads-post]










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια