Εμφανίστηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος τα χρήματα της εισοδηματικής ενίσχυσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες από ανέργους, πολύτεκνους και οικογένειες με ΑμεΑ τα 700 ευρώ πιστώθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις για τη χορήγηση του φετινού κοινωνικού μερίσματος που είχαν υποβληθεί και είχαν εγκριθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου, οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, ανήλθαν σε 267.342!


Ωστόσο, ο αριθμός των δικαιούχων θα διευρυνθεί καθώς θα διενεργηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσον συμπεριλαμβάνονται σε αυτές δικαιούχοι, οι οποίοι προστέθηκαν στο συμπληρωματικό αρχείο που ανέβηκε στην πλατφόρμα.


[ads-post]


Πρόκειται για δικαιούχους οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα επτά έτη, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζεται η εκπρόθεσμη δήλωσή τους από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και έτσι να μην πιστοποιείται η επταετής παραμονή τους στην Ελλάδα και για δικαιούχους που δεν είχαν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις τους το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι αιτήσεις κυρίως νοικοκυριών με εξαρτώμενα μέλη ΑμεΑ.


Τα αιτήματα των ενστάσεων θα συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ έως τις 15 Ιανουαρίου και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία. Όσοι υποβάλουν ένσταση η οποία θα κριθεί βάσιμη, θα εισπράξουν το μέρισμα στις αρχές του έτους.






Πηγή: insider.gr