ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ανθεί η επαιτεία στα Τρίκαλα


Ανθεί η επαιτεία στα Τρίκαλα


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνουν να πάρουν τα κρούσματα επαιτείας στα Τρίκαλα, με αφορμή βέβαια και την έλευση των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων, σε λίγες ημέρες.

Πραγματικά όπου κι αν γυρίσει κανείς το μάτι του, θα συναντήσει σε πολλές γωνιές στο κέντρο της πόλης (δρόμους, γέφυρες, καφετέριες, έξω από μαγαζιά κλπ.) ζητιάνους, που εκλιπαρούν τους περαστικούς για λίγα λεπτά του ευρώ.

Η συνηθέστερη εικόνα που συναντάει κανείς, είναι κάποιες γυναίκες (αθίγγανες στην πλειοψηφία τους) να κρατάνε μωρά παιδιά στην αγκαλιά τους ή και παιδιά μόνα τους, που έχοντας μάθει να παίζουν πλέον τέλεια τον «ρόλο» τους, «προκαλούν» τα φιλάνθρωπα αισθήματα των περαστικών, εκλιπαρώντας για λίγα χρήματα, γάλα, ψωμί κλπ.

[ads-post]

Δυστυχώς το φαινόμενο της επαιτείας ανθεί και στα Τρίκαλα, με τους περισσότερους από τους επαίτες να το έχουν κάνει «επάγγελμα», στοχεύοντας με τον τρόπο τους να αγγίξουν τις ευαίσθητες ψυχικές χορδές των περαστικών.

Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει όσο μπορούν να πατάξουν το φαινόμενο της επαιτείας με συνεχείς ελέγχους, ώστε όσο γίνεται να επικρατήσει η ευταξία και ευνομία στους δρόμους της πόλης.




Πηγή: trikalain.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια