ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Αντικαπνιστικός Νόμος: Το «κόλπο» των επιτήδειων για να φύγουν από τα μαγαζιά χωρίς να πληρώσουν! (VIDEO)

Αντικαπνιστικός Νόμος: Το «κόλπο» των επιτήδειων για να φύγουν από τα μαγαζιά χωρίς να πληρώσουν! (VIDEO)


Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα μαγαζιά εστίασης έχει γίνει «όπλο» στα χέρια ασυνείδητων πελατών ώστε να φύγουν χωρίς να πληρώσουν!

Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, κάποιοι θαμώνες χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το κάπνισμα έξω από το μαγαζί ώστε να βγουν και να φύγουν χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο όσων έχουν καταναλώσει.



[ads-post]

Αντικαπνιστικός νόμος: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των ελέγχων

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων των μικτών κλιμακίων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΔ για τους διενεργηθέντες ελέγχους συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο για το διάστημα 29-30 Νοεμβρίου, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.

Η ΕΑΔ στο πλαίσιο της υλοποίησης του ειδικού προγράμματος ελεγκτικής δράσης και αξιοποιώντας στοιχεία από το 1142 συνεχίζει τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια. Στις αναφορές των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Αρχής καταγράφεται η πολύ θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών που δείχνουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου.

Εξαίρεση, σύμφωνα με την ΕΑΔ, αποτέλεσε επιχειρηματίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου και τη συνακόλουθη επιβολή του προστίμου προκάλεσε ένταση και κλήθηκαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις. Σε ακόμα μία περίπτωση επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να συνεργαστεί με τα μέλη του κλιμακίου, τα οποία κατέγραψαν τις παραβάσεις και επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 76 % των περιπτώσεων.

Από το σύνολο των 45 παραβάσεων των οικείων διατάξεων που καταγράφηκαν, μόνο οι 5 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα.





Πηγή: neaselida.gr










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια