ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη


Λαρισαίες, Λαρισαίοι 

Στην ανατολή του 2020 και της νέας δεκαετίας εύχομαι υγεία, ειρήνη, ευημερία και πρόοδο σε όλους. Μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική χρονιά φεύγει και μια νέα ανατέλλει. 

To 2019 ήταν η χρονιά κατά την οποία οι πολίτες της Λάρισας με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές, έδωσαν στην δημοτική αρχή ισχυρή εντολή συνέχειας. Παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν εκλογική χρονιά, καθώς και ότι οι πληγές που άφησε η πολυετής κρίση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πάρει χρόνο να επουλωθούν, ως δημοτική αρχή συνεχίσαμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για τη διαμόρφωση της Λάρισας της επόμενης δεκαπενταετίας. Σήμερα είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι η Λάρισα προχωρά με σταθερά και γρήγορα βήματα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η ετυμηγορία των Λαρισαίων, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια μας. 

Το 2020 θα είναι μια ακόμα δημιουργική χρονιά κατά την οποία θα συνεχιστεί η υλοποίηση των έργων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Μέσα στην χρονιά που ξεκινά θα ξεκινήσουν τα έργα διαμόρφωσης σημαντικών δρόμων (Ιουστινιανού, Κολοκοτρώνη, Λάμπρου Κατσώνη, Κοραή, Ηλιοδώρου – Ρούσβελτ), θα συνεχιστούν τα έργα ανάπλασης των δρόμων της συνοικίας του Αγιου Κωνσταντίνου, θα ξεκινήσει η ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία της Τούμπας, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου Παιδικού Σταθμού στην Ανθούπολη, ενώ θα εξελιχθεί και η αντικατάσταση τμήματος του οδοφωτισμού της πόλης. Η ΔΕΥΑΛ από την πλευρά της θα συνεχίσει το έργο της αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης σε συνοικίες. Το 2020 είναι η σειρά της Νέας Σμύρνης και της Φιλιππούπολης. Επίσης, τις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία και το σύστημα διαχείρισης των πεζοδρόμων, το οποίο θα συμβάλει στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των πεζοδρόμων. 

Το 2020 θα πρέπει ωστόσο να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας μεγάλης προσπάθειας για την αλλαγή του τρόπου σκέψης μας και της καθημερινής μας πρακτικής απέναντι στο δημόσιο χώρο. Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας. Χρειάζεται να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας ως Πολίτες. Να υιοθετήσουμε θετική στάση και συμπεριφορά στη χρήση του δημόσιου αστικού χώρου. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να το κερδίσουμε, ως τοπική κοινωνία. Το 2020 ας κάνουμε τα πρώτα σημαντικά βήματα. 

[ads-post]

Η ανατολή της νέας χρονιάς μας γεμίζει με αισιοδοξία, η οποία πηγάζει από γεγονότα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας, αλλά ίσως τα προσπερνούμε χωρίς να δώσουμε την σημασία που αρμόζει. Για παράδειγμα, μόνο αισιοδοξία μας γεμίζει το γεγονός ότι καθημερινά οι Λαρισαίοι κατακλύζουν το θέατρο «Κώστας Τσιάνος» στο χώρο του Μύλου για να απολαύσουν την νέα παραγωγή του Θεσσαλικού μας Θεάτρου, όπως αισιοδοξία προκαλεί η αθρόα προσέλευση και παρουσία στις υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες στο Δημοτικό Ωδείο. Είναι μικρά και απτά δείγματα ότι μπορούμε συλλογικά να κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου. Συλλογικά και ατομικά. 

Λαρισαίες, Λαρισαίοι

Αλλάζουμε χρόνο, γυρίζουμε σελίδα και συνεχίζουμε μαζί στην αφετηρία της νέας δεκαετίας για την Λάρισα. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αισιοδοξία και αλληλεγγύη, μα πάνω από όλα αγάπη στον συνάνθρωπό.

Εύχομαι από καρδιάς υγεία, ειρήνη, ευημερία και πρόοδο.

Καλή χρονιά!












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια