ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και Πολιτιστική Διαδρομή Θεσσαλίας

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και Πολιτιστική Διαδρομή Θεσσαλίας


Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας είναι σχεδιασμένο ώστε να εισάγει τον επισκέπτη στον πολιτισμό της Θεσσαλίας όλων των εποχών και σ΄αυτό συμβάλλει και η θέση του, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμο στους ερχόμενους από το βορρά ή το νότο. Επιπλέον, δημιουργεί κίνητρο για την επίσκεψη μερικών από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλίας, τόσο στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, όσο και στα παράλια, τη Λίμνη Κάρλα ή τη διαδρομή προς Κραννώνα και Φάρσαλα, καθώς εκθέτει επιλεγμένα ευρήματα από αυτές τις περιοχές.

Με σκοπό να τονίσει την παραπάνω σχέση, η Εφορεία Αρχαιοτήτων οργανώνει μια ημερίδα για την παρουσίαση τόσο του εκτελούμενου αρχαιολογικού έργου όσο και των πρόσφατων μελετών ανάδειξης του μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων, των οποίων σχεδιάζεται η υλοποίηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού. 

[ads-post]

Επιπλέον, με σκοπό να ενισχύσει την αλληλοεπίδραση των αρχαιολογικών έργων και της κοινωνίας παρέχει την ευκαιρία σε αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς για κατάθεση απόψεων, ώστε οι παραπάνω αρχαιολογικοί χώροι να οργανωθούν σε τουριστικούς προορισμούς.














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια