ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Διεθνής επίδειξη του MQ-9 Reaper στην 110 ΠΜ στη Λάρισα

Διεθνής επίδειξη του MQ-9 Reaper στην 110 ΠΜ στη Λάρισα


MQ-9 Capability Demonstrations (Larissa AFB)


Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος θα βρεθεί η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από τις 10 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, καθώς η εταιρεία General Atomics, κατασκευάστρια εταιρεία του MQ-9 με το προσωνύμιο reaper (θεριστής) οργανώνει στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λάρισα, διεθνή επίδειξη του Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος (UAV).

Κατά τη διάρκεια των επιδείξεων θα χρησιμοποιηθεί ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Guardian το οποίο θα επιδείξει τις νέες δυνατότητες για εκτέλεση αποστολών θαλάσσιας επιτήρησης και προστασίας συνόρων. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρεία, κατά τη διάρκεια των πτήσεων το αεροσκάφος θα επιδείξει τις δυνατότητες ενός Multi mode radar ναυτικής έρευνας, ενός ISAR (Inverse Synthetic Aperture Radar) και του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης (Automatic identification System-AIS) θαλασσίων μέσων, τα οποία σε συνδυασμό θα δημιουργήσουν μια πλήρη real time εικόνα ευρέως πεδίου (Maritime Wide Area Search- MWAS). Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα αναγνώρισης και ανάσχεσης θαλασσίων στόχων. Οι εν λόγω λειτουργίες χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από τις ΗΠΑ καθώς και άλλες χώρες και θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την προστασία των θαλασσίων συνόρων. 

Επιπρόσθετα, θα γίνει επίδειξη ενός συστήματος «ανίχνευσης και αποφυγής» (Detect and Avoid-DAA) το οποίο ανέπτυξε η GA-ASΙ και αποτελεί βασική τεχνολογία για τα τηλεκατευθυνόμενα εναέρια αεροσκάφη, έτσι ώστε να πετούν με ασφάλεια στον πολιτικό εναέριο χώρο ταυτόχρονα με τα επανδρωμένα αεροσκάφη. Το σύστημα αποτελείται από ένα ραντάρ αέρος-αέρος και επεξεργαστή ο οποίος δύναται να συνεργαστεί με το σύστημα TCAS-II καθώς και με το Automatic Dependent Surveillance- Broadcast (ADS-B). 

[ads-post]

Στο πλαίσιο των επιδείξεων, η GA-ASI θα συνεργαστεί με την εταιρεία SES, που θα παρέχει τη δορυφορική σύνδεση με την οποία θα μεταδίδονται άμεσα τα δεδομένα που θα συλλέγει το MQ-9 στο Σταθμό Ελέγχου Εδάφους (Ground Control Station-GCS). 

Οι χώρες οι οποίες προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις, πέραν της Ελλάδος είναι η Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Πολωνία και Βέλγιο. Παράλληλα, η GA-ASI έχει αποστείλει προσκλήσεις σε μη κρατικές οντότητες όπως πχ η FRONTEX, σε Νατοϊκούς οργανισμούς, σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, think tanks. 

Για την υλοποίηση των διαφόρων φάσεων της επίδειξης θα διεξαχθούν σενάρια εντοπισμού μικρού σκάφους στη θάλασσα, εντοπισμού ναυαγού, εντοπισμού-παρακολούθησης συστοιχίας οχημάτων (Convoy), εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη, εντοπισμού εστίας φωτιάς. 















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια