ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Εκθεση και ομιλία στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων

Εκθεση και ομιλία στο Μουσείο Τσιτσάνη για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων


Το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00, στο Μουσείο Τσιτσάνη, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων , με την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα : «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» Το αρχαιότερο μηχανικό σύμπαν. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο συγγραφέας, αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής Διαστήματος στο Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφών Μουσάς. Παράλληλα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης στην οποία παρουσιάζονται μαζί με τον μηχανισμό, αστρονομικές παράμετροι και η τεχνολογία της εποχής, που βοηθούν στην κατανόηση της κατασκευής και χρήσης του μηχανισμού. 

[ads-post]

Λίγα λόγια για τον Ξενοφώντα Μουσά 

Ο αστρονόμος Ξενοφών Μουσάς είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος (Συνταξιούχος) του Πανεπιστημίου Αθηνών και χαρισματικός ομιλητής. Εργάστηκε χρόνια στο Imperial College London και το Πανεπιστήμιο Μεξικού. Βραβεύθηκε από την American Geophysical Union το 2000 και την NASA το 2009. Επίτιμος διδάκτωρ Ακαδημίας Εκπαίδευσης Ουκρανίας, 2017.

Συγγραφέας τριών βιβλίων, 120 επιστημονικών άρθρων και 150 στην Εγκυκλοπαίδεια Εκδοτικής Αθηνών. Επέβλεψε 28 διδακτορικά. Ερευνητικά εργάζεται για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, αρχαίους φακούς και κάτοπτρα, Ιστορία επιστημών, Διαστημική και Ηλιακή φυσική, Διδακτική.
Συμμετέχει σε πειράματα σε διαστημόπλοια της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Έκανε εκατοντάδες εκθέσεις για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ομιλίες σε όλο τον Κόσμο, Πανεπιστήμια Λομονόσωβ, Χάρβαρντ, Ντρέξελ, Ταφτς, Λονδίνου, Μπέρμινχαμ, NASA, UNESCO.
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια