ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Η Ορμή Ανανέωσης για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Η Ορμή Ανανέωσης για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS


Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988 με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στην συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ιός HIV έχει στοιχίσει εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως. Παρά την γνωστοποίηση του τεράστιου αριθμού των κρουσμάτων από τον φονικό ιό HIV και παρά την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της θεραπείας δυστυχώς συνεχίζεται η μετάδοση του ιού, με αυξημένα ποσοστά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, μειουμένων όμως ευτυχώς των θανάτων.

Στην Ελλάδα τo 2018 διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν 687 νέες λοιμώξεις HIV. Το 81,7% των διαγνωσθέντων ήταν άνδρες και το 18,3% γυναίκες.

[ads-post]

Οι ασθενείς, πέρα από τη μάχη που δίνουν να κρατηθούν στη ζωή, βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον κοινωνικό αποκλεισμό. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει η κοινωνία να σταθεί δίπλα τους στην πράξη και φυσικά να εξασφαλιστεί ότι θα έχουν άμεσα πρόσβαση στην απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός.

Η Ορμή Ανανέωσης καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν αναλυτικά για τον ιό HIV, για τους τρόπους μετάδοσης του, για τους τρόπους προφύλαξης, για την σημαντικότητα της εξέτασης και τονίζει την ανάγκη στήριξης των φορέων κατά του ιού και της προσπάθειας εξάλειψης του.
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια